Comunicat de presă Daniel Breaz, senator PSD: Normalitatea este legată în mod fundamental de ceea ce faci în fiecare zi pentru concetățenii tăi

Paul Voicu - Primar 2020

Comunicat de presă Daniel Breaz, senator PSD: Normalitatea este legată în mod fundamental de ceea ce faci în fiecare zi pentru concetățenii tăi

Se vorbește atât de des despre normalitate în această campanie electorală încât ai putea crede că această caracteristică a vremurilor pe care le trăim este apanajul unei singure forțe politice. Dacă analizăm, însă, majoritatea mesajelor transmise de-a lungul acestei perioade de timp, vom putea observa ușor că dezbinarea a devenit politică de stat, că se preiau știri fără a se mai analiza conținutul real al acestora, totul într-o grabă nebună de a diaboliza pe cineva.

PSD a generat, atâta vreme cât a fost la guvernarea acestei țări, un climat economic și social care a produs o creștere reală a nivelului de trai al unor categorii importante de populație, dându-le acestora, dincolo de indexarea veniturilor, respectul cuvenit în raport direct cu nivelul de pregătire demonstrat. Era un act de normalitate, nu-i așa?

ELIT

PSD a reușit în cei trei ani de guvernare să crească nivelul de incluziune socială a unor categorii despre care guvernul liberal nu știe să spună decât că sunt români de rang inferior. Să încerci cu bună credință să crești nivelul de educație, să reduci prin politici publice riscul de abandon școlar, să reduci riscul de excluziune socială a unor copii care au avut neșansa să se nască în condiții precare e un act de normalitate, nu?!

PSD s-a apropiat de actul guvernării cu atenția celui care știe că patriotismul e o valoare în raport direct cu grija și responsabilitatea pe care o ai față de creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Creșterea veniturilor populației, crearea alternativei de a rămâne în țară sau de a te întoarce acasă, la familie, sunt aspecte ale unei normalități în care credem dincolo de campania electorală în mijlocul căreia ne aflăm.

Mihail David - 2020

Democrația, așa cum o vedem noi, înseamnă dezbatere de idei într-un climat din care cetățenii să poată face diferența între candidați. Este paradoxală pentru noi liniștea pe care actualul președinte o așterne în raport cu principalul contracandidat, în contextul în care zarva pe care a produs-o a aruncat țara într-o incertitudine politică fără precedent. Avem, în acest moment, o propunere de guvern care nu are nimic de-a face cu performanța. E, acesta, un semn al normalității?

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Democrația, așa cum o percepem noi, înseamnă creșterea unui climat de încredere în instituțiile statului, în așa fel încât drumul nostru european să consolideze relația dintre cetățean și stat. Ce să creadă, în acest moment, un om de bună credință când observă că România este, la cel mai înalt nivel de reprezentare, un cadru în care orgoliul și micile răzbunări sunt regula? Cum ar mai putea cineva de bună credință să se mai uite cu speranță la un președinte care sădește dezbinare?

Toate aceste realități ne obligă la un act de responsabilitate comună, ne obligă la un scrutin în care să conteze mai mult decât oricând faptele candidatului Viorica Dăncilă. Normal ar fi ca aceia care au lipsit, până acum, din viața reală a românilor să fie ajutați de către cetățeni să lipsească permanent din viața noastră politică.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

1 comentariu

Nimeni 15 noiembrie 2019 at 18:35

Fara activitate fara nimic serios in activitatea de pina acum !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...