Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Claudiu Răcuci (PNL) – Economia răspunde pozitiv la măsurile liberale. Până la finalul anului am putea să recuperăm pierderile produse de pandemie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci anunță că la două luni de la prezentarea Planului de investiții și de relansare economică, cel mai amplu și mai ambițios program de investiții pe care și l-a propus vreodată un Guvern din România, Guvernul Orban a reușit să adopte cea mai mare parte dintre actele normative necesare:

„Astăzi, Guvernul PNL a lansat aplicația informatică în vederea obținerii granturilor de 1 miliard de euro. Este încă o măsură dintre zecile de măsuri economice pe care PNL le ia pentru a ajuta economia și pentru a proteja locurile de muncă. Planul de investiții și de relansare economică devine pe zi ce trece realitate.

Trebuie spus că este cel mai puternic plan de reclădire a României din ultimii 30 de ani. Să nu uităm că acesta este numai începutul și că Guvernul și-a propus să aducă investiții și măsuri pentru economie de peste 100 de miliarde de euro în următorii 6-7 ani.

Dacă ne uităm la datele statistice care ne vin de la instituțiile specializate ale statului, putem să tragem singuri concluzia că mediul economic răspunde pozitiv la măsurile economice liberale. Astfel, potrivit datelor de la Inspecția Muncii, numărul de angajați din economie a rămas relativ neschimbat față de începutul acestui an, adică înainte de declanșarea pandemiei.

De asemenea, Institutul Național de Statistică ne-a dat ieri o veste bună despre revenirea pe plus a industriei românești, după ce, anterior, ne dăduse vești foarte bune despre investițiile nete în creștere și despre plusul înregistrat în sectorul construcțiilor. Faptul că economia răspunde pozitiv la măsurile economice ale Guvernului PNL, ne dă speranțe reale că până la finalul acestui an economia va recupera în cea mai mare parte pierderile suferite în primul semestru.

De asemenea, zecile de miliarde de lei investite de Guvern în investiții, cea mai mare cifră din ultimii zece ani, ne vor aduce cu siguranță resurse financiare mai multe în buget, astfel încât să asigurăm resursele necesare pentru creșterea reală a standardului de viață pentru pensionari, salariați și copii.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea