Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu (USR – PLUS): Bugetul pentru 2021 este un buget de redresare și reziliență, un buget sănătos menit să dezvolte România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parlamentul României a adoptat, marți, în urma a zeci de ore de dezbateri, proiectul bugetului de stat pentru 2021. Și în sfârșit, România are un buget configurat cu responsabilitate, robust, echilibrat și realist.

Bugetul pentru 2021 este axat pe susținerea investițiilor și pregătește economia românească pentru a putea face față provocărilor și șocurilor, care ar putea fi generate, în viitor, de pandemie. Avem cu adevărat un buget de redresare și reziliență, un buget sănătos care reflectă cu adevărat modul în care poate crește o economie: prin investiții.

Dezvoltarea prin investiții aduce stabilitate economică și generează creșterea reală a economiei. Iată de ce, colegii mei din Guvern au avut curajul să aloce un buget record pentru investiții: 61,4 miliarde de lei.
Este un buget aproape dublu față de cât aloca PSD în 2018, an fără pandemie și fără presiuni uriașe asupra economiei!

În ultimele zile, reprezentanții PSD le-au servit românilor circ politic, direct din Parlamentul României. Și vor continua să facă acest circ ieftin și vor continua să îi mintă pe români că Guvernul ar dori să le taie pensiile și salariile. Vă garantăm că nu se va atinge nimeni de veniturile românilor. În schimb vom tăia pensiile speciale, pe care ei, exponenții vechii clase politice, le-au apărat ani de zile. Și am început tăierile cu pensiile parlamentarilor.

Bugetul din acest an netezește drumul unor reforme importante în economia României. Guvernul actual gândește mai departe de acest an și prioritizează strategic investițiile cu importanță majoră. Astfel, în următorii 4 ani, investim peste 3 miliarde de lei în spitalele regionale de la Cluj, Craiova și Iași. Investim în următorii ani aproape 2 miliarde de lei în agricultură, reabilitând infrastructura de irigații.

Vom finaliza proiecte importante de infrastructură, precum Autostrada Sebeș-Turda sau vom deschide lucrări pe care românii le așteaptă de 30 de ani, precum șantierele pentru autostrăzile din Moldova.
Pentru județul Alba, noul buget înseamnă sume importante pentru susținerea unor investiții prioritare, cum ar fi asigurarea sumelor necesare finalizării Autostrăzii Sebeș – Turda, cel mai important proiect de infrastructură din zonă.

Alba Iulia va primi din bugetul de stat 16 milioane de lei pentru proiectul de conservare, restaurare și valorificare durabilă a ansamblului Palatului Principilor. Consiliul Județean Alba va primi 1,5 milioane de lei pentru construirea unui heliport, investiție importantă pentru sistemul de sănătate, deoarece heliportul va fi folosit de elicopterele SMURD. De asemenea, orașele Abrud și Câmpeni vor primi fiecare câte 500.000 de lei pentru investiții în cele două spitale orășenești pe care le administrează. Și municipiul Blaj va primi 7 milioane de lei pentru construirea unui pasaj.

Din păcate, pandemia Covid-19, ce a marcat anul 2020, a provocat o recesiune bruscă și profundă în întreaga lume. A pus la încercare sistemele de sănătate și de protecție socială, societățile și economiile, modul în care trăim și colaborăm. Iată de ce Guvernul a creat un buget care să asigure redresarea și reziliența, un buget sănătos și realist, axat pe susținerea investițiilor. Este un buget responsabil care asigură fondurile necesare pentru a continua eforturile de combatere a pandemiei – campania de vaccinare, medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, dar și de susținere a celor afectați de pandemie, fie că vorbim de persoane cărora le-au fost suspendate contractele de muncă sau de firme care se luptă să rămână în piață.

Alianța USR PLUS a promis românilor că va aduce revoluția bunei guvernări și se ține de cuvânt. Buna guvernare înseamnă respectarea angajamentelor, drămuirea banului public, responsabilitate, prudență într-o perioadă economică dificilă pentru întreaga lume.

Închei cu un mesaj ferm: bugetul pentru 2021 este creat pentru a asigura stabilitatea economică a României. Nu presupune tăieri, nu este un buget de recesiune, ci este un buget de dezvoltare, bazat pe susținerea investițiilor. Este un buget pentru bunăstarea românilor și pentru dezvoltarea României.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba
Copreședintele USR PLUS Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea