Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Românii vor plăti RCA-uri tot mai scumpe, iar mașina va deveni un lux din cauza incompetenților de la ASF, protejați politic de PNL și PSD

BONTEA Alexandru

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Românii vor plăti RCA-uri tot mai scumpe, iar mașina va deveni un lux din cauza incompetenților de la ASF, protejați politic de PNL și PSD

Piața asigurărilor auto din România se confruntă în aceste zile cu un nou faliment. Euroins, liderul asigurărilor de tip RCA, are parte de un faliment răsunător care afectează aproape 2,8 milioane de români, care au încheiat polițe de asigurare la această companie. În ultimi 8 ani, acesta este deja al patrulea faliment major al unor companii importante de asigurări: Astra, Carpatica și City Insurance, toate lideri de piață la momentul falimentului.

Fiecare faliment s-a produs sub așa-zisa supraveghere a ASF, unde șefii autorității sunt plătiți cu salarii de peste 12.000 de euro pentru a veghea asupra pieței asigurărilor. În schimb, acești „specialiști” plantați politic în posturi călduțe și cu salarii de lux reușesc performanța de a arunca în aer piața asigurărilor auto din România.

După falimentul City Insurance, care la data respectivă era lider absolut al pieței RCA, românii au ajuns să plătească în anul 2022 asigurări mai scumpe cu 71%. După actualul faliment al Euroins, asigurările se vor scumpi și mai mult, astfel încât autoturismul va deveni un lux pe care nu și-l vor mai permite mulți dintre români.

Conducerea ASF a fost audiată în Parlamentul României și am văzut cu toții nivelul de incompetență a acestor bugetari de lux, care au adus dezastrul în piața de asigurări. Suntem îndemnați de liderii coaliției de guvernare să nu căutăm vinovați pentru falimentele asiguratorilor. Din contră, este momentul să stabilim cine sunt vinovații, iar aceștia să plătească pentru prejudiciul pe care îl aduc românilor.

De la tribuna Parlamentului României am lansat, marți, un apel public către domnii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să nu mai protejeze „specialii” din ASF. Conducerea Autorității pentru Supraveghere Financiară trebuie demisă de urgență, iar instituția trebuie depolitizată. În ultimii ani, ASF s-a transformat într-o sinecură pentru PSD și PNL, în care cele două partide și-au plantat oamenii. Apoi, aceleași partide le-au votat privilegii și le-au permis să ajungă cei mai bine plătiți bugetari din România. Șefii ASF au dat dovadă, în schimb, de incompetență, lipsă de profesionalism și îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu. Este momentul ca această criză gravă generată în piața asigurărilor de activitatea defectuoasă a ASF să fie cercetată și de alte autorități ale statului, iar vinovații să plătească nu doar cu funcția.

În încheiere, fac un apel public către parlamentarii din PSD și PNL să susțină anchetarea acestui ultim faliment din piața asigurărilor și, mai ales, să sprijine demiterea conducerii ASF.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea