Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „Anghel Saligny” este un program prin care noua conducere a PNL dorește să cumpere loialitatea primarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu, deputat USR: „Anghel Saligny” este un program prin care noua conducere a PNL dorește să cumpere loialitatea primarilor

Guvernul condus de Florin Cîțu a devenit tot mai toxic pentru România și, deși demis prin votul democratic din Parlamentul României, continuă să împartă discreționar banii publici. Am văzut cu toții bătaia de joc a premierului demis, când a distribuit banii din Fondul de Rezervă. 1 miliard de lei au ajuns fără respectarea unor criterii și fără transparență la primarii PNL și UDMR.

În întreaga țară, primarii USR au fost pur și simplu ignorați și nu au primit niciun leu pentru comunitățile lor. Vă dau exemplul municipiului Alba Iulia sau a comunei Lupșa din Munții Apuseni care, deși au depus solicitări pentru finanțarea unor investiții importante, au primit ZERO lei de la Guvern.

Guvernul Cîțu se transformă astfel în Guvernul ZERO și pe ultima sută de metri înainte de a părăsi rușinos Palatul Victoria încearcă să mai dea un tun din banii românilor. Pe repede înainte se încearcă distribuirea sumelor din Programul „Anghel Saligny”, un PNDL denumit astfel pentru a masca programul inventat de Liviu Dragnea și prin care s-au sifonat miliarde de lei spre firmele de partid.

PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte oferite discreționar firmelor de partid. Este programul care va continua să sărăcească România și este motivul pentru care USR a ieșit de la guvernare.
În disperarea că Florin Cîțu nu va mai sta foarte mult în fotoliul de premier, rețelele firmelor abonate la banii publici s-au reactivat. Astfel, au fost atribuite deja contracte de consultanță către firmele abonate la banul public. Toate contractele sunt date prin atribuire directă, fără licitație. Regăsim pe aceste liste firme care au legătură directă cu zona politică, firme care au obținut sute de contracte cu statul sau firme care au zero angajați, dar au dezvoltat afaceri de succes cu bani publici.

Toate aceste lucruri trebuie să înceteze. PNDL 3 este un program care promovează furtul și sifonarea banilor publici, iar PNL continuă astfel ceea ce a făcut PSD prin PNDL 1 și PNDL 2. I-au schimbat numele în „Anghel Saligny”, ca o tactică de marketing politic pentru a albi puțin imaginea PNDL-ului.

Guvernul demis și PNL trebuie să înțeleagă că nu mai au dreptul moral și legal să se joace cu banii românilor ca și când bugetul de stat ar fi pușculița partidului. Banii din Programul „Anghel Saligny” trebuie distribuiți pe baza unor criterii serioase și într-o totală transparență, astfel încât aceste finanțări să rezolve problemele reale ale comunităților, nu să îmbogățească firmele de partid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea