Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Alin Stanciu, PSD Alba: Am solicitat Primăriei Alba Iulia montarea de panouri de informare, privind potabilitatea apei, la cele 3 izvoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Am solicitat Primăriei Alba Iulia să respecte legea și să monteze panouri de informare privind potabilitatea apei, în fața celor trei izvoare din municipiu, după ce efectuează analizele necesare la un laborator acreditat.

Oamenii au dreptul să știe dacă apa care curge la izvorul lor este bună, sau nu, de băut, iar administrația locală are obligația să efectueze periodic determinări și să informeze oamenii în consecință.

Citește și: Lista izvoarelor publice din județul Alba: Unde ar trebui să găsiți afișe lipite cu indicativul Potabi/Nepotabil?

La Alba Iulia există trei izvoare publice de apă, în cartierul Tolstoi – str. Marcus Aurelius, între imobilele cu nr. 25 şi 27, în cartierul Bărăbanţ – str. Turnătoriei, nr 3 și în cartierul Miceşti – str. Scărişoara (capăt alee înfundată).

Locațiile izvoarelor sunt afișate și pe site-ul Primăriei Alba Iulia, cu mențiunea că se recoltează pentru determinare, 4 probe/an, în fiecare trimestru (câte o probă în lunile martie, iunie septembrie și decembrie), însă fără a se preciza date suplimentare privind potabilitatea apei.

Având în vedere prevederile Hotărârii nr. 974 din 15 iunie 2004, pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurii de autorizare sanitară a producţiei şi distribuţiei apei potabile, am solicitat Primăriei Alba Iulia să asigure și să avertizeze populația, prin afişarea, la loc vizibil şi protejat, a înscrierilor «apa este bună de băut» sau «apa nu este bună de băut» sau «apa nu este bună de folosit pentru sugari şi copiii mici», după caz, la toate izvoarele din Alba Iulia.

În ultimii ani, în fața niciunuia dintre ele nu au existat panouri de informare, care să se înlocuiască, în funcție de rezultatele buletinelor de analiză. Am convingerea că Primăria Alba Iulia va acorda importanță acestui subiect, extrem de important pentru populație


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea