Rămâi conectat

Curier Județean

Comuna Stremţ, mai aproape de Europa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De Ziua Europei, Primăria comunei Stremţ, biblioteca din localitate şi şcolile generale au organizat, de curând, la Şcoala generală Stremţ, o expoziţie de desene şi cărţi dedicate Europei, la eveniment participând aproape 200 de elevi din clasele III – VIII, cadre didactice şi localnici. Cea de-a doua expoziţie a fost organizată la Geoagiu, în data de 12 mai şi s-a bucurat de prezenţa a peste 100 de vizitatori, elevi din clasele III – VIII, cadre didactice şi alţi invitaţi. În cadrul întâlnirilor s-a discutat despre Europa, dar şi de rolul pe care-l are ţara noastră în cadrul UE, iar la final elevii au recitat poezii. Aşa cum ne-a declarat primarul comunei Stremţ, Traian Ştefan Popa, la aceste evenimente au participat, de asemenea, Paula Rad Peţelcan, directoarea şcolii şi bibliotecara Luminiţa Doboş Moga. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”.

Evenimentul organizat de Societatea cultural-patriotică Avram Iancu cu prilejul Zilei Naționale a României avut loc la Cluj Napoca, unde s-au sărbătorit 30 de ani de la ridicarea statuii Marelui Erou Național .

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost reprezentat de Corul elevilor îndrumați de profesor Gelu Muntea și o delegație condusă de director adjunct Monica Borteș.

Elevii îndrumați de domnul profesor Gelu Muntea au interpretat mai multe melodii patriotice despre Eroul Național Avram Iancu, acompaniati de glasul tulnicelor grupului de tulnicărese „Moațele ” din Câmpeni . De altfel, orașul nostru Câmpeni a fost reprezentat la eveniment atât de Corul Colegiului Național ” Avram Iancu” și de grupul de tulnicărese, dar și de domnul Ilie Berindei, cel care a realizat măreața statuie a lui Avram Iancu din centrul orașului Cluj-Napoca.

Celebrul sculptor originar din Câmpeni, stabilit de peste 40 de ani în Elveția a fost prezent la eveniment, ținând și un discurs emoționant. Totodată dl Ilie Berindei si-a reiterat dorința de a participa în anul 2024, când se vor împlini 200 de ani de la nașterea Marelui Eroului Național la evenimentele ce se vor organiza cu acest prilej, inclusiv la Câmpeni, locul unde s-a născut celebrul sculptor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare