Rămâi conectat

Ştirea zilei

Compania E.ON, sancționată după ce sute de consumatori din Alba Iulia au rămas fără gaze naturale: Ce amendă a primit

Publicat

în

După sistarea alimentării cu gaze naturale, de la sfârşitul lunii iulie 2020, pentru sute de consumatori din Alba Iulia, compania E.ON Energie România SA a fost amendată de Protecţia Consumatorilor.

În luna iulie a anului trecut, mai multe persoane din oraş au simţit un miros puternic de mercaptan, iar la scurt timp au început să apară sesizările. Echipele de la Del Gaz Grid au intervenit şi au sistat alimentarea cu gaz în locaţiile în care existau scăpări. În total, peste 3.500 de consumatori au fost afectaţi, unii dintre ei au stat fără gaze naturale şi două săptămâni.

Oamenii au depus sesizări, iar E.ON a fost amendată de Protecţia Consumatorilor pentru că, deşi era obligată să îşi anunţe clienţii să verifice instalaţiile comune şi, în caz contrar, să sisteze furnizarea gazului natural, nu a făcut acest lucru.

Elit - Gustul Desăvârșit
CITEȘTE ȘI: Sute de consumatori din Alba Iulia au rămas fără gaze naturale după un incident în instalaţia Transgaz: Ce spune Voicu Paul despre remedierea situației

Amenda aplicată a fost de 15.000 de lei, dar compania a cerut anularea amenzii la Judecătoriei Alba Iulia. În timpul procesului s-a stabilit că E.ON Gaz este furnizorul de gaze naturale şi Delgaz Grid distribuitorul, astfel încât amenda a fost aplicată furnizorului

”S-a constatat că în zilele de 26.07.2020 şi 27.07.2020 mai mulţi consumatori au sesizat miros de gaze în apartamente şi pe scările blocurilor, motiv pentru care au apelat furnizorul de gaze menţionat în facturile lunare pentru a interveni şi remedia situaţia. Din cauza identificării unor scăpări de gaze la instalaţiile comune au fost închise (sigilate) robinetele de branşare de la scările blocurilor, fără a se întocmi documente în acest sens şi fără a se informa consumatorii afectaţi.

În ceea ce priveşte instalaţiile comune amplasate în scările blocurilor menţionate de reclamanţi, acestea nu au fost verificate, deşi sunt proprietatea locatarilor şi aceştia au obligaţia să efectueze verificările şi reviziile tehnice prin intermediul unui operator economic autorizat ANRE. Potrivit art. 5 din Ordinul nr. 179/2015 furnizorul de gaze naturale are obligaţia de a transmite clientului final o notificare cu privire la verificările şi reviziile tehnice ale instalaţiilor de utilizare.

CITEȘTE ȘI: Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba care a amenințat cu moartea doi poliţişti: „Vă tai! Vă fac bucăţele!”

Conform art. 12 din Ordinul nr. 179/2015 operatorul economic autorizat ANRE are obligaţia să ţină evidenţa anuală în format electronic a tuturor verificărilor şi reviziilor tehnice a instalaţiilor de utilizare efectuate de clienţii finali, informaţii la care are acces atât operatorul economic din sistemul de distribuţie, cât şi furnizorul de gaze naturale.

Societatea petentă şi-a încălcat obligaţia care îi revenea de a notifica clienţii finali cu privire la verificarea şi reviziile tehnice ale instalaţiilor de utilizare a gazelor şi nu s-au făcut astfel de lucrări în privinţa instalaţiilor comune de distribuire a gazelor naturale, singurele date existente confirmând efectuarea reviziilor şi verificărilor numai în privinţa instalaţiilor proprii de distribuire a gazelor naturale”, se precizează în hotărârea instanţei de judecată, potrivit alba24.ro.

Potrivit instanţei, furnizorul de gaze avea obligaţia somării beneficiarilor să verifice instalaţiile comune şi, în caz contrar, să sisteze furnizarea gazului natural, dar nu a făcut acest lucru şi s-a ajuns la situaţia în care respectivele instalaţii au fost depistate ca având scurgeri de gaze. Magistraţii din Alba Iulia au considerat că E.ON nu şi-a notificat beneficiarii, iar plângerea companiei de de înlocuire a sancţiunii este neîntemeiată şi a respingerea acesteia. Decizia din 23 noiembrie 2020 nu este definitivă şi a putut fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

Publicat

în

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

După ce, în vara anului trecut, a fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID, o femeie din Alba a reuşit să demonstreze în justiţie că a fost amendată ilegal de către un poliţist rutier.

Incidentul a avut loc în 8 iunie 2021, pe DN 14B, la ieşire din municipiul Blaj spre comuna Crăciunelu de Jos, într-o zonă cu serpentine unde drumul este marcat cu linie continuă. În momentul în care autoturismul condus de femeie a fost depăşit de autospeciala ISU, într-o curbă periculoasă, a avut loc un acroşaj între cele două autovehicule, soldat cu avarierea acestora. Femeia a primit un avertisment şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.

„Nu sunt de acord. Am respectat în totalitate maşina politiei, care a depăşit pe cea mai periculoasă curbă, urmată la scurt timp de cea de-a doua ISU, care mi-a tăiat calea, deşi maşina era ieşită din carosabil, permiţând depăşirea necorespunzătoare a maşinii care nu avea semnalele acustice pornite”, a scris femeia în procesul- verbal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele două autovehicule ale poliţiei şi ISU s-au oprit la circa 300 de metri de locul coliziunii, femeia susţinând că cei doi conducători auto s-au deplasat în zona unde oprise încercând să o intimideze şi să o ameninţe pentru că nu a respectat semnalele luminoase şi acustice de pe maşina poliţiei.

”În momentul în care le-am spus că nu au avut pornite semnalele acustice şi luminoase, şoferul de pe maşina poliţiei a recunoscut că nu a avut semnalele acustice, deoarece m-ar fi putut speria şi m-aş fi putut răsturna în pantă. Apoi, cei doi conducători auto s-au reîntors la maşinile conduse de aceştia şi au pornit semnalele luminoase”, a declarat şoferiţa. Femeia a mai spuscă poliţistul rutier a ascultat doar versiunea prezentată prin telefon de colegul său, respectiv a venit cu ”lecţia învăţată”, şi nu a luat în considerare susţinerile acesteia.
Altă situaţie de fapt, demonstrată în instanţă

”Petenta fost invitată la sediul Poliţiei Municipiului Blaj, pentru încheierea procesului-verbal, unde a aşteptat peste o oră. În acest interval de timp, agentul constatator a vorbit permanent la telefon pentru a obţine înregistrări de pe camerele video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier. Ulterior, a obţinut o înregistrare video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier, pe care o anexez înregistrată pe un DVD. Din înregistrare, se poate observa că maşina politiei şi ISU, înainte de producerea evenimentului rutier, au depăşit un alt autoturism, care circula în spatele autoturismului condus de petentă. Acea persoană putea fi reţinută ca martor asistent, dacă nu a reţinut ca martor asistent pe doamna (…). Din înregistrarea respectivă, se observă că maşina politiei şi autospeciala ISU nu aveau semnalele luminoase pornite”, se precizează în hotărârea instanţei de judecată.

Pe lângă înregistrarea video care a arătat că cele două maşini nu aveau semnalele luminoase, martora care se afla cu ea în autoturism a susţinut că cele două autospeciale nu aveau în funcţiune nici semnalele acustice. Pe 7 aprilie 2022, Judecătoria Blaj a anulat procesul-verbal, hotărârea nefiind contestată de către Poliţie.

”Petenta a avut posibilitatea efectivă să facă dovada existenţei unei alte situaţii de fapt decât cea reţinută în procesul-verbal de contravenţie, iar prin proba testimonială administrată în cauză, aceasta a reuşit să răstoarne prezumţia de temeinicie a procesului-verbal de contravenţie. Astfel, din declaraţia martorei (…), reiese că maşina poliţiei, care a încercat să depăşească maşina condusă de petentă, nu avea în funcţiune nici semnalele luminoase, nici cele sonore. Doar după impact, poliţistul a mers la maşina sa şi a pornit semnalele luminoase. Martora a văzut foarte clar când acesta a mers şi a pornit luminile, care până atunci nu funcţionau şi nici nu se auzea girofarul”, este concluzia magistratului care a judecat dosarul.

IPJ Alba trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 820 de lei.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

Publicat

în

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

În 11 sau 12 iunie, pe perioada evenimentului Alba Fest, albaiulienii și turiștii care vor ajunge în Capitala Marii Uniri se vor putea bucura de un spectacol de lumini cu drone.

Municipiul Alba Iulia este interesat să achiziționeze un spectacol de animație realizat cu minim 130 de drone luminoase. Momentul va avea o durată de minim 10 minute, durata fiind definită ca perioada de timp cuprinsă între decolarea și aterizarea dronelor. Dronele se vor ridica la o înălțime maximă de 100 m, iar coregrafia se va desfășura pe o coloană sonoră reprezentativă pentru evenimente de animație pentru tineri.

Prin folosirea Inteligenței Artificiale, dronele autonome sunt capabile să zboare în roiuri, se evite între ele, precum și să eschiveze obstacolele în timp ce-și îndeplinesc misiunea în cel mai eficient mod posibil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prestatorul va contura proiectul artistic al spectacolului în așa fel încât acesta să se încadreze și să potențeze caracterul AlbaFest.

Un spectacol cu drone autonome va fi o surpriză de neuitat pentru public, dat fiind caracterul original și noutatea acestei tehnologii în România. Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes și așteptat acest tip de show este foarte așteptat și dorit de albaiulieni.

Alba Fest este emblema evenimentelor din Cealaltă Capitală, scena pe care își dorește să fie orice artist din lumea muzicală. Alba Fest nu este un eveniment de inerție, ci singurul festival care a exclus tot ce era în plus, aducând pe scena lui superlativele absolute ale momentului. Este singurul eveniment în care orașul are mai puțini locuitori decât spectatori: 50 000 de oameni, în trei zile de show total.

Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes şi acest tip de show este foarte aşteptat şi dorit de albaiulieni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Un accident rutier a avut loc marți, 24 mai, în jurul orei 18.20, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la ieșire din Localitatea Cunța.

Din primele informații a fost o tamponare în care au fost implicate două autovehicule, care au intrat în coliziune față – spate.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urmă cu câteva minute traficul rutier s-a reluat pe ambele benzi.

Vom reveni cu amănunte.

Video: Facebook/Vasiu Alexandru – INFO TRAFIC jud. SIBIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare