Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Compania Daimler Mercedes – Star Transmission a inaugurat o linie de producție a fabricii din Sebeș

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inaugurare fabrica Star Transmission Sebes - Daimler Mercedes (1)Compania germană Daimler Mercedes și-a inaugurat astăzi o primă investiție la fabrica din Sebeș a filialesi sale din România SC  Star Transmission, investiție anunțată a depăși 300 de milioane de euro în următorii ani.

La ceremonia la care presa nu a fost invitată au participat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și oameni politici. Într-o primă etapă, pentru unitatea de  producție din Sebeș, Daimler va avea 300 de noi angajaţi, cu posibilitatea extinderii locurilor de muncă în următorii doi-trei ani.

În deschidere directorul general al STC – Bernd Krottmayer a prezentat un scurt istoric al filialei Daimler AG din România și a mulțumit pentru colaborare celor care au sprijinit realizarea investiției de la Sebeș. Au mai luat cuvântul prefectul județului Alba –  Gheorghe Feneșer, vicepreședinții Consiliului Județean Alba – Florin Roman și Alin Cucui, dar și primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă.

La inaugurare au  participat și social-democrații Ioan Florea și Ovidiu Jidveian.

După speech-uri, invitați și directori de producție au apăsat un buton de pornire a primei linii de producție de cutii de viteze de autoturisme marca Mercedes din afara Germaniei.

Toți cei prezenți au avut în final oportunitatea să își înscrie numele pe prima cutii de viteze produsă la fabrica din Sebeș.

Inaugurare fabrica Star Transmission Sebes - Daimler Mercedes (3)Cu această ocazie compania Star Transmission a oferit o plăcuță cu înscrisurile organizației și cifra 1000, angajatului cu numărul o mie al societății cu capital integral german.

Daimler AG va investi peste 300 de milioane de euro la Sebeș pentru a servi segmentul de vârf al cererii de cutii de viteze şi componente ale sistemelor de transmisie ale Mercedes.

Grupul german a luat decizia de a construi noi capacităţi de producţie în România deoarece nu mai putea extinde producţia la Stuttgart.

Comunicat remis presei de SC Star Transmission, ulterior apariției acestui articol:

Sebeș –După doar 12 luni de la demararea lucrărilor de construcție, azi 17.07 a fost montată într-un cadru festiv prima cutie de viteză automată cu 5 trepte. Noua fabrică a fost construită în doar 12 luni și cuprinde 9000 de metri pătrați. Angajații din diferite departamente au petrecut aproximativ 50.000 de ore în Germania unde au beneficiat de o instruire intensivă și au avut posibilitatea de a munci alături de colegii germani. Pentru construcția în sine s-au folosit aproximativ 400 de tone de fier și 50.000 de metri cubi de beton, 20.000 de metri de cablu pentru transferul de date între sistemele IT, iar înainte ca prima cutie de viteză să fie montată s-au verificat foarte strict toate piesele pentru a avea siguranța că procesul de calitate este cel dorit.

Bernd Krottmayer, Administratorul companiei Star Transmission, a explicat: „Este o onoare pentru noi să preluam acest proiect. Până de curând cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes s-au montat exclusiv în Germania. Transferarea producției la Sebeș ne arată încă o dată câtă încredere acordă concernul Daimler companiei Star Transmission. Daimler mizează în principal pe flexibilitatea, seriozitatea și calitatea ridicată pe care o oferim, iar noi vom face tot posibilul pentru a nu-i dezamăgi. Inaugurarea noii unități de  producție subliniază încă o dată strategia de dezvoltare a companiei. Putem oferi astfel noi locuri de muncă și diverse posibilități de dezvoltare profesională.“

În orașul Sebeș, județul Alba se vor monta cutiile de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes Benz. Linia de montaj compusă din două linii principale și 11 linii secundare a fost transferată din Germania și este parțial automatizată. Pentru lucrările de construcție, asamblare linie și infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro și s-au creat 250 de noi locuri de muncă. Numărul angajaților a avut o tendință de creștere încă de la începutul anului și astfel zilele acestea s-a putut încheia contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000 , atingându-se  o nouă piatră de temelie în istoria companiei.

Prezent la inaugurarea unității de producție  din Sebeș, Prefectul  județului Alba, Gheorge Feneser, a declarat că va sprijini compania in realizarea proiectelor viitoare. “Este o onoare pentru mine să mă aflu azi aici, este un moment istoric atât pentru dumneavoastră cât și pentru județul Alba. Vă pot asigura că veți avea tot sprijinul necesar pentru o dezvoltare armonioasa.”

În numele Consiliului județean au luat cuvântul domnii vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman care s-au arătat impresionați de modul în care compania s-a dezvoltat în ultimii ani: „Este interesant de observat cât de frumos s-a dezvoltat această companie în ultimii ani. De la o firmă mică, cu câteva zeci de angajați, a devenit un jucător important pe acest segment“€

Alexandru Dăncilă, primarul orașului Sebeș, a ținut să precizeze: „STC este un exemplu de succes, ne bucurăm că orașul nostru a fost ales ca și gazdă a companiei, căci astfel se crează noi locuri de muncă. De apreciat este și faptul că la Star Transmission se recrutează și tineri fără experiență în domeniul tehnic, oferindu-li-se astfel persepective pentru viitor. Am remarcat de altfel că Star Transmission acordă o importanță deosebită responsabilității sociale, îmbinând prezența activă din domeniul tehnic şi profesional cu activităţile sociale şi culturale.”

Despre Star Transmission

Filiala Daimler- Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive oferim clienților noștri și servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte. Compania are momentan 1000 de angajați.  “


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea