Comisia judeţeană a întocmit lista cu spitalele propuse pentru comasare şi reorientare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

După o lună de zile în care s-a tot vorbit despre comasarea şi reorientarea unităţilor spitaliceşti de la noi din judeţ, după ce s-a alcătuit o comisie judeţeană formată din actorii principali ai sistemului de sănătate judeţean, după ce au avut loc o serie de întâlniri, analize ale bugetelor şi cheltuielilor, ale indicatorilor de performanţă, practic a situaţiei spitalelor din Alba, ieri s-a ajuns la o concluzie. La sediul Prefecturii Judeţului Alba a avut loc o întâlnire a membrilor comisiei judeţene (reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, Casei de Asigurări de Sănătate Alba, Direcţiei de Sănătate Publică Alba şi Sindicatului Sanitas Alba) cu prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, în cadrul căreia, după o serie de discuţii, a fost întocmită o listă de propuneri cu spitalele care ar trebui comasate sau reorientate. Conform informaţiilor primite de la liderul Sanitas Alba, vicepreşedinte al PSD Alba, Marius Sepi, iată care sunt acestea: lSpitalul orăşenesc Abrud să rămână de sine stătător (Ministerul Sănătăţii a propus comasarea acestuia cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba) lComasarea Spitalului orăşenesc Zlatna cu Spitalul Judeţean Alba (M.S. a propus transformarea spitalului din Zlatna în cămin de bătrâni) lComasarea Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud cu Spitalul municipal Aiud (Ministerul Sănătăţii a propus comasarea spitalului aiudean cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba) lSpitalul TBC Câmpeni comasat cu Spitalul orăşenesc Câmpeni lCentrul de Sănătate Baia de Arieş comasat cu Spitalul orăşenesc Abrud (M.S. a propus transformarea unităţii de la Baia de Arieş în cămin de bătrâni) lÎnfiinţarea unui azil de bătrâni de sine stătător în Baia de Arieş lCrearea unui Ambulatoriu de specialitate care să fie integrat Spitalului orăşenesc Abrud lÎnfiinţarea în oraşul Cugir a unui azil de bătrâni, iar Spitalul orăşenesc Cugir să rămână aşa cum este şi în prezent; lSpitalul orăşenesc Ocna  Mureş să rămână de sine stătător şi să se creeze separat un azil de bătrâni (M.S. a propus transformarea unităţii sanitare din Ocna Mureş în cămin de bătrâni). „Toate aceste propuneri sunt un răspuns pe care îl dăm Ministerului Sănătăţii după ce ministrul de resort, Attila Cseke, a făcut publice spitalele din judeţul Alba propuse spre comasare şi reorientare”, ne-a precizat Marius Sepi. În dimineaţa aceasta, liderul Sanitas împreună cu Virgil Tătar, directorul cancelariei prefectului de Alba şi primarul Abrudului, Tiberiu Raţiu, se întâlnesc cu Anton Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii tocmai pentru a prezenta aceste propuneri. (L.I.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

7 Comentarii

felix dobre 4 februarie 2011 at 8:25

asta-i reforma in sanatate sau inca un cui in coparseul sistemului sanitar decedat?

Herman 4 februarie 2011 at 15:58

Eu stiu ca in anul 2010 s-a facut descentralizarea spitalelor multe dintre ele apartinand acum primariilor.Nu inteleg de ce ministrul sanatatii Cseke Attila dupa ce s-a facut aceasta descentralizare mai incearca sa comaseze sau sa le transforme in camine de batrani lucru care trebuia sa-l faca cand erau in „ograda” lui nu cand apartin comunitatilor locale.Eu cred ca ceea ce face Cseke Attila este ilegal si multi primari care nu doresc sa-si transforme spitalul in camin de batrani dau ministerul in judecata.

alexandru 4 februarie 2011 at 16:10

aceste spitale nu au putut fi sustinute financiar de catre autoritatiile locale, astfel ca ele au ramas in continuare o povara pentru sistemul sanitar romanesc. mai puneti mana si documentati-va decat sa va dati cu parerea on line.si cum poate fi o hotarire de guvern ilegala? prin hotaraire se fac prin ea se si desfiinteaza.sau vrei sa spui ca astea chiar sunt spitale unde tu ai merge sa te tratezi?

alexandru 4 februarie 2011 at 16:44

nu trebuie nimeni sa priceapa.trebuie doar sa isi dea cu parerea.un camin de batrani poate fi mai mult decat util, poate fi si o afacere pentru comunitatea locala. in plus angajatii raman acolo. sunt 3800 de batrani pe listele de asteptare la azile in intreaga tara.binetels ca tovarasul sepi vine si el cu idei traznite de genul: pastram tot ce este si facem pe langa ele alte azile de batrani.curios nici un lidfer politic sau sindical nu pomeneste niciodata de banii contribuabiililor…..ei doar vor sa-i imparta.dupa opinia mea spitalele de pe lista trebuiau desfiintate demult.

NECUNOSCUT 4 februarie 2011 at 17:00

Daca acele spitale au devenit o povara pe capul autoritatilor locale atunci caminele de batrini cine le va finanta nu tot autoritatile locale deci transformate nu mai sunt povara pentru autoritatile locale?

adolf h.b.o.c 4 februarie 2011 at 20:33

bine ,bine dar cei cazati nu au nevoie de sapun?

cugereanul 4 februarie 2011 at 21:10

Bine ca se mai infiinteaza un azil in Cugir.
Bai Tebane ai ocazia sa mai pui un PENELIST mare sef, Iti propun sa ti-l pui pe PAPA mare sef la azilu asta, ca acum cu parteneriatele astea PENELISTO-PELENISTE (a se citi pedediste dupa masina marelui liber pesedist de cugir)-cine stie ce vremuri va mai asteapta….

Comentariile sunt oprite