Comisia Europeană ia în calcul interzicerea ambalajelor din plastic: Circa 245 de milioane de tone de plastic sunt produse anual pe glob

Paul Voicu - Primar 2020

Comisia Europeană ia în calcul interzicerea ambalajelor din plastic. Acest anunț a fost făcut de către comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, citat de Agerpres.

Plasticul reprezintă o mare problemă pentru mediul natural. Circa 245 de milioane de tone de plastic sunt produse anual pe glob, ceea ce reprezintă echivalentul a 31 de kilograme de plastic anual pentru fiecare dintre cele 7,1 miliarde de persoane de pe planetă, spun cercetătorii.

ELIT

Acum, Comisia Europeană analizează interzicerea ambalajelor din plastic și poate stabili noi cerințe pentru producători. „Cu siguranţă vrem să extinde regulile privitoare la obiectele de plastic de unică folosinţă şi în prezent analizăm în ce direcţie este posibilă această extindere. Un pas important ar fi, de exemplu, interzicerea ambalajelor din plastic sau utilizarea plasticului reciclat”, a spus Virginijus Sinkevicius pentru Die Welt.

Totodată, sunt vizați și producătorii de anvelope sau cosmetice, care ar putea fi obligați să reducă drastic cantitatea de microplastice din produse. „Microplasticele sunt pe agenda noastră. Până la finele anului vom veni cu o listă foarte detaliată a tuturor acestor produse care conţin microplastice sau utilizează microplastice”, a mai spus Virginijus Sinkevicius.

Mihail David - 2020

Sursa: evz.ro

Cosmin LEAH

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...