Rămâi conectat

Actualitate

Comisia Europeană cere României şi Estoniei să îşi îmbunătăţească gestionarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România şi Estonia au primit notificări oficiale din partea Comisiei Europene privind carenţele existente în implementarea reglementărilor europene pentru deşeurile echipamentelor electrice şi electronice.

Comisia avertizează că deşeurile pentru produse precum televizoare, frigidere şi telefoane mobile sunt estimate să ajungă la 12 milioane de tone până în 2020. Astfel, dacă nu vor fi gestionate corespunzător, ar putea cauza probleme de mediu şi de sănătate.

Comisia a trimis o scrisoare României din cauza unor dispoziţii inexacte şi a unei implementări incomplete a legislaţiei UE. De asemenea, au existat inconsecvenţe privind facilităţile de colectare şi s-a observat lipsa unor dispoziţii clare privind faptul că toate deşeurile de echipamente electrice şi electronice colectate separat trebuie tratate corespunzător.

Estoniei i se aduce la cunoştinţă că are definiţii incomplete privind termeni cheie, o lipsă de claritate privind obligaţiile producătorilor şi faptul că nu sunt cerute dovezi privind exporturile deşeurile de echipamente electrice şi electronice au fost trimise în afara UE.

România şi Estonia au la dispoziţie două luni să răspundă; în caz contrar Comisia ar putea formula o opinie motivată.

Sursa: news.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea