Comisia Europeană ar putea extinde termenul limită pentru efectuarea plăților directe către agricultori până la 15 octombrie
Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, intenționează să prelungească data limită până la care statele membre pot face plăți directe în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) fără nicio reducere a ratei de rambursare de la Uniunea Europeană către statele membre, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.
Prin această măsură se prelungește termenul limită până la care pot fi făcute plăți directe către agricultori, de la 30 iunie până la 15 octombrie.
Inițativa comisarului Phil Hogan este un răspuns la dificultățile cu care numeroase state membre se confruntă în prezent în finalizarea plăților înainte de termenul limită de 30 iunie. Derogarea va permite efectuarea plăților și după data de 30 iunie, fără nicio penalizare. Conform prevederilor europene, ar fi trebuit introduse reduceri de 10% pentru plățile făcute în luna iulie, 25% pentru plățile făcute în august și 45% pentru cele din septembrie.
„Aceasta este o măsură excepțională care reflectă greutățile cu care se confruntă anumite agenții de plăți în primul an de derulare a noii PAC. Pe baza discuțiilor pe care le-am avut cu mai multe state membre sunt mulțumit că această măsură vine în întâmpinarea nevoilor lor prin oferirea unei flexibilității maxime și asigurând rambursarea completă a valorii plăților lor”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.
Recunoscând importanța plăților directe pentru mulți fermieri și având în vedere impactul situației dificile de pe piață asupra fluxului lor de numerar, Phil Hogan precizează că această derogare nu trebuie folosită ca pretext pentru a încetini ritmul plăților și a cerut agențiilor de plăți să dea prioritate efectuării acestora, în vederea maximizării nivelul plăților făcute până la data de 30 iunie.
sursa: Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]