Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Comisia Europeană ar putea extinde termenul limită pentru efectuarea plăților directe către agricultori până la 15 octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, intenționează să prelungească data limită până la care statele membre pot face plăți directe în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) fără nicio reducere a ratei de rambursare de la Uniunea Europeană către statele membre, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

Prin această măsură se prelungește termenul limită până la care pot fi făcute plăți directe către agricultori, de la 30 iunie până la 15 octombrie.

Inițativa comisarului Phil Hogan este un răspuns la dificultățile cu care numeroase state membre se confruntă în prezent în finalizarea plăților înainte de termenul limită de 30 iunie. Derogarea va permite efectuarea plăților și după data de 30 iunie, fără nicio penalizare. Conform prevederilor europene, ar fi trebuit introduse reduceri de 10% pentru plățile făcute în luna iulie, 25% pentru plățile făcute în august și 45% pentru cele din septembrie.

„Aceasta este o măsură excepțională care reflectă greutățile cu care se confruntă anumite agenții de plăți în primul an de derulare a noii PAC. Pe baza discuțiilor pe care le-am avut cu mai multe state membre sunt mulțumit că această măsură vine în întâmpinarea nevoilor lor prin oferirea unei flexibilității maxime și asigurând rambursarea completă a valorii plăților lor”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Recunoscând importanța plăților directe pentru mulți fermieri și având în vedere impactul situației dificile de pe piață asupra fluxului lor de numerar, Phil Hogan precizează că această derogare nu trebuie folosită ca pretext pentru a încetini ritmul plăților și a cerut agențiilor de plăți să dea prioritate efectuării acestora, în vederea maximizării nivelul plăților făcute până la data de 30 iunie.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea