Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comisarul european, Dacian Cioloș, îmbină munca cu distracția la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, se va afla în următoarele două zile la Alba Iulia, ocazie cu care înaltul oficial va îmbina munca cu plăcerile intelectuale.

Vineri dimineață acesta se va întâlni cu Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, după care va participa la o dezbatere interactivă publică pe tema fondurilor europene, la Ciugud, comuna care a eușit să acceseze cei mai mulți bani europeni din România.

Sâmbătă, 31 august, începând cu orele 17.00, Dacian Cioloș este invitatul special al organizatorilor Festivalului Dilema Veche, la  dezbaterea – „Identităţi locale, identitate europeană”, unde va răspunde provocărilor  unor jurnaliști români și străini de marcă, sub arbitrajul moderatorului Cristian Ghinea.

La Ciugud fostul ministru al Agriculturii se întâlbește cu reprezentanţii a 23 de Grupuri de Acţiune Locală pe temele:Implementarea AXEI 4 LEADER în Romania 2007 -2013 (stadiul implementării, probleme întâmpinate, soluţii pentru viitor); Rolul GAL în dezvoltarea rurală a Romaniei în viitorul orizont financiar 2014-2020. După acest moment, comisarul european va participa la sediul Primăriei Ciugud la prezentare GAL Ţara Secaşelor şi a bilanţului activităţii pe 2012 -2013, iar apoi sunt programate vizite la câteva proiecte implementate în Ciugud pe fonduri europne. Prima vizită va fi una de prezentare a staţiei de epurare din localitatea Ciugud construită în cadrul unui proiect cu finanţare din FEADR Masura 322 şi unde se va face o scurtă prezentare a proiectului integrat (cel mai amplu proiect de infrastructură edilitară din zona rurală a judeţului Alba – 42 km reţea de canalizare, 36 km retea de alimentare cu apă, 2 staţii de epurare, 1 gospodărie de apă, 14 staţii de pompare şi peste 1600 camine vizitare). Comisarul european va vizita apoi microcentrala eoliană şi sistemul fotovoltaic de producere a energiei electrice pentru iluminatul public aferent satului Şeuşa.
Vizita de la Ciugud se va încheia cu prezentare a drumurilor de exploatare asfaltate în cadrul unui proiect finanţat din FEADR Masura 125 – primele drumuri agricole din ţară, asfaltate (lungime 26 km).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea