Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Combinarea vaccinurilor Sputnik V și Oxford ar putea învinge mutațiile COVID-19: Ce spun specialiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Combinarea vaccinurilor Sputnik V și Oxford poate stimula răspunsul imun și poate oferi cea mai bună protecție împotriva mutațiilor suferite de noul coronavirus, au sugerat marți oamenii de știință, scrie Daily Mail.

O doză de vaccin poate spori răspunsul imun și poate combate mai bine noile tulpini de coronavirus, potrivit Fondului suveran de Investiţii al Rusiei, cel care finanţează dezvoltarea vaccinului.

Rezultatul studiilor de ieri arată că Sputnik V oferă o protecție de aproape 92% împotriva Covid-19, după rapel. Doar 16 din 16.500 de persoane imunizate au prezentat simptome.

„În general, considerăm că imunizarea cu două vaccinuri diferite, AstraZeneca și Sputnik V, pot funcționa de fapt mai bine, deoarece imunitatea devine mai puternică”, a declarat Kirill Dimitriev, directorul Fondului Rus pentru Investiţii.

„Această idee, numită stimulare eterogenă, se află în nucleul vaccinului Sputnik, deoarece folosim două doze diferite și credem că asta e cea mai bună modalitate de a lupta cu mutațiile. Acest lucru favorizează, de asemenea, un parteneriat între diferiți producători de vaccinuri.”, adaugă Kirill Dimitriev.

Vaccinul rusesc Sputnik V folosește două adenovirusuri umane diferite – Ad26 și Ad5 (din cele 50 care afectează oamenii) – pentru cele două doze de vaccin.

Întrebat dacă Marea Britanie a luat legătura cu Fondul Rus pentru Investiţii cu privire la achiziționarea vaccinului rusesc, Dmitriev a spus: „Nu încă, dar cred că odată ce am dovedit eficacitatea unei combinații AstraZeneca-Sputnik, cred că este posibil să avem această discuție.”

]n august, Rusia a devenit prima țară din lume care a înregistrat un vaccin anti-COVID pentru uz de urgență, deși a fost testat pe o mână de oameni.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea