Rămâi conectat

Ştirea zilei

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – investeşte în educaţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Începând cu anul şcolar 2010 – 2011, un număr de 34 elevi ai clasei IX B de la Colegiul „I.D. Lăzărescu” Cugir se numără printre beneficiarii unui proiect cuprins în programul „Prevenirea abandonului şcolar”. Un program conceput să ajute elevii pentru a-şi dezvolta atitudinea pozitivă faţă de necesitatea educaţiei şi faţă de viitorul lor. Potrivit coordonatorului de program prof. Liliana Dache printre abilităţile cuprinse în cadrul programului se numără: cunoaşterea de sine, cum să-ţi alegi singur drumul în viaţă învăţând din experienţă, joaca de-a succesul sau stabilirea obiectivelor personale. După cum preciza şi directorul colegiului, prof. Camelia Dumitrean, implementarea programului s-a dovedit a avea rezultate imediate. Numărul de absenţe înregistrate de elevii acestei clase este printre cel mai mic din şcoală şi niciun elev nu manifestă intenţia de a renunţa la studii.
În cadrul unei reuniuni pe această temă desfăşurată cu prilejul „Zilele Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu” s-a dovedit utilitatea acestui program, modul în care educaţia influenţează opţiunile elevilor pentru ca aceştia să dovedească abilităţi cerute pe piaţa muncii. „Profesori, părinţi, elevi cu toţii suntem conştienţi că niciun efort nu este prea mare pentru a pregăti cum se cuvine cunoştinţele necesare pentru a izbândi în viaţă. De aceea, ne alăturăm celor care fac parte din acest proiect şi spunem că merită să investim în educaţie” a conchis dna Liliana Dache. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea