Rămâi conectat

Ştirea zilei

Colegiul Tehnic „Apulum”, ambasador albaiulian în Polonia şi Germania

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 10 – 17 aprilie 2011, o echipă formată din 3 profesori şi 9 elevi de la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia participă, în Polonia, la întâlnirea transnaţională din cadrul proiectului Comenius „Diversitatea ne îmbogăţeşte cultura”, ne-a informat prof. Cristina Comaniciu, inspector şcolar la IŞJ Alba. Aceasta reprezintă întâlnirea finală de proiect care are ca temă principală un festival de cultură care va da posibilitatea împărtăşirii diversităţii culturale între partenerii proiectului: Polonia, Grecia, Franţa şi România.
O altă echipă a liceului albaiulian s-a întos recent din Germania, unde a participat la o nouă reuniune în cadrul parteneriatului Grundtvig cu titlul „Practici europene de mentorat al tinerilor adulţi dezavantajaţi social şi aflaţi în risc de abandon şcolar”. Parteneri în acest proiect sunt fundaţii, asociaţii, organizaţii non-profit şi şcoli din Italia, Ungaria, Letonia, Germania, Polonia, România. La reuniune au participat profesoarele Maria Hodor – director, Ramona Retegan, Iulia Lazăr şi Cristina Comaniciu. Gazda întâlnirii a fost o instituţie de învăţământ din Aachen.
Tema principală a întâlnirii a fost definitivarea formatului produselor finale de proiect şi anume: pagina web a proiectului www.emya-mentoring.eu, TrainingKit-ul ce conţine 4 module de formare precum şi studii de caz şi care va avea forma unei cărţi electronice de tip e-book. Totodată, au fost prezentate activităţile naţionale realizate în al doilea an de proiect, a fost vizitată şcoala, profesorii albaiulieni având posibilitatea să asiste la ore şi la un mic dejun internaţional organizat de elevi din mai multe ţări din Europa şi din lume care studiază la această şcoală. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea