Rămâi conectat

Politică Administrație

Colegiul Senatorial nr.2: Alexandru Pereș ”bătut” de fostul coleg de partid, Nicolae Dobra în 97 de secții de votare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Potrivit datelor centralizate de Direcția Regională de Statistică Alba, în cele 161 de secții de votare arondate Colegiului Senatorial nr.2 (Sebeș – Blaj – Aiud – Ocna Mureş) au votat 47.209 de alegători dintre care cei mai mulți – 643, la Secția nr. 92 (Sebeș), iar cei mai puțini – 19, la Secția nr.425 din localitatea Făget (comuna Valea Lungă).

După numărul de voturi, Nicolae Dobra (USL), a ocupat locul 1 în preferințele alegătorilor, obținând 20.829 de voturi, număr insuficient, însă, pentru a câștiga ”din prima” un mandat de senator. Cei mai mulți alegători – 393, l-au votat în Secția nr. 55 din Aiud, iar cei mai puțini – câte 5 în secțiile nr. 300 din Lopadea Nouă și nr.425 din Valea Lungă. Dobra, fost senator PDL, în prezent făcând parte din UNPR, a obținut rezultate mai bune decât fostul său coleg de partid și contracandidat în aceste alegeri parlamentare, Alexandru Pereș, în 97 din cele 161 de secții de votare, cele mai mari diferențe fiind de 270 de voturi în secția nr.55, 261 de voturi în secția nr.51 și 213 voturi în secția nr.54 (toate din Aiud).

Alexandru Pereș (PDL) a fost ales, în total, de 15.832 de votanți și a obținut mandatul de senator după redistribuirea națională a voturilor. Cele mai multe voturi – 379 le-a avut de la alegătorii arondați Secției de votare nr.290 (Jidvei), iar cele mai puține – 4 voturi în Secția nr.296 (comuna Lopadea Nouă). Pereș a obținut rezultate mai bune decât Nicolae Dobra în 64 de secții de votare. Cele mai mari diferențe sunt  de 384 de voturi în secția nr.290 din Almașu Mare și 198 în secția 287 din Albac.

Dorin Pocol (PP-DD) a obținut în total 7.561 de voturi. Cele mai multe – 129, în Secția nr. 235 (Cîlnic) iar cele mai puține – 2 voturi în Secția nr.249 (comuna Fărău).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea