Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, locul II la faza națională a concursului Cultură şi civilizație în România

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cultura si Civilizatie in Romania0002Ministerul Educației naționale a rezervat, și în acest an, prima săptămână a lunii iunie, etapei naționale a Concursului național Cultură și civilizație în România. Gazda evenimentului a fost, de această dată, Inspectoratul Școlar al județului Neamț, care a depus eforturi considerabile pentru a asigura celor 33 de echipaje participante cele mai bune condiții de concurs. Cultură și civilizație în România este un concurs interdisciplinar, ce reunește discipline precum: limba și literatura română, istorie, științe socio-umane, religie și presupune atât probe practice cât și teoretice. Elevii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” au obţinut premiul II la această ediţie.

Echipajul județului Alba, format din el. plt. adj. Oltean Alexandra, el. cap. Bogdan Ioana și el. cap. Ghișoiu Radu, a prezentat lucrarea „Bucerdea Vinoasă-File de monografie”.  La proba practică elevii colegiului militar au reconstituit o șezătoare tradițională câştigând aplauzele publicului și felicitările juriului, impresionat de talentul și spontaneitatea celor trei „bucerzeni”. În elaborarea portofoliului teoretic și a scenariului pentru proba practică am fost sprijiniți de d-na Anamaria Grigoruț și Asociația Tradition Group din Bucerdea Vinoasă. Prin intermediul proiectului Comenius „Trois langues deux cultures la meme famille latine” finanțat de Comisia Europeană vom promova meșteșugurile tradiționale , în parteneriat cu Asociația Tradition Group și Consiliul Județean Alba .

Ultima zi a concursului a fost destinată vizitării obiectivelor turistice din zonă: Mănăstirea Neamțului, Parcul Național Vânători-Neamț, Casa Memorială Ion Creangă, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, iar seara într-o poiană s-a desfășurat concursul de talente, cei mai talentați participanți au avut posibilitatea de a se întrece în cântec și joc. Un talent dovedit şi apreciat a fost reprezentantul județului Alba, Radu Ghișoiu care a impresionat asistența cu o doină și un cântec de joc.

Acelaşi echipaj a obţinut anul trecut locul I, iar în anii anteriori instituţia noastră obținut un premiu III și două mențiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesor de la ASE: Sistemul de sănătate l-a lovit și pe „Mărgelatu”, așa cum i-a lovit pe toți românii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Profesor de la ASE: Sistemul de sănătate la lovit și pe „Mărgelatu”, așa cum i-a lovit pe toți românii Profesorul de la ASE, Cristian Păun, a discutat într-o postare pe una dintre rețelele de socializare despre sistemul de sănătate, care afectează mulți români și de ce să nu ne lăsăm înșelați de povestea recentă cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea