Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Colegiul de deputați nr.5: 258 de moți l-au ”trădat” pe Olar, La Horea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor centralizate de Direcția Regională de Statistică Alba, în cele 120 de secții de votare arondate Colegiului de Deputați nr. 5 (Apuseni – Teiuș) au votat 26.996 de alegători dintre care cei mai mulți – 673, la Secția nr. 165 (Teiuș), iar cei mai puțini – 22, la Secția nr.324 din localitatea Butești (comuna Mogoș).

Ioan Dîrzu (USL) a obținut cele mai multe voturi – 14.825, adunând numărul necesar pentru a câștiga un mandat de deputat în  Parlamentul României. Cele mai multe voturi – 447, le-a primit în Secția de votare nr. 165 (Teiuș), iar cele mai puține – 9, de la locuitorii din Mogoș, sat Butești.

Corneliu Olar (PDL) a fost ales, în total, de 6.969 de votanți. A obținut cele mai multe voturi – 232 de la alegătorii arondați Secției de votare nr.270 (centrul comunei Horea), iar cele mai puține – câte 1 vot, în Secțile nr.284 și 285, din comuna Întregalde. Remarcăm faptul că fostul ”deputat al moților” a fost ”trădat” chiar în comuna natală Horea, de 258 de alegători care le-au dat voturile contracandidaților săi de la USL și PP-DD. Astfel, pentru Ioan Dîrzu au votat în secțiile din Horea 192 de moți iar pentru Ion Marincaș 66.

Ion Marincaș (PP-DD) a obținut în total 3.728 de voturi. Cele mai multe – 109, în Secția nr. 198 (localitatea Tîrsa, comuna Avram Iancu) iar cele mai puține – câte 1 vot, în Secțiile nr. 275, din comuna Horea și 395 din comuna Sohodol. Marincaș a câștigat într-o singură secție de votare – 170 din localitatea Căpud ce aparține de Teiuș, la o distanță de 8 voturi de candidatul USL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea