Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Codul bunelor maniere: Cum trebuie să te comporți dacă vrei ca prima întâlnire să nu fie și ultima

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul bunelor maniere: Cum trebuie să te comporți dacă vrei ca prima întâlnire să nu fie și ultima

Prima întâlnire trebuie să fie deosebită, memorabilă, plăcută, precedată cu drag de altele. Fiecare încearcă să creeze o impresie cât mai bună, să ascundă anumite momente, însă, de multe ori emoţiile sunt cele care trădează.

prima intalnireDe aceea, pentru a vă simţi în siguranţă şi a semăna un licăr de entuziasm aveţi grijă şi respectaţi câteva sfaturi utile din domeniul bunelor maniere care, totuşi, cred că nu se vor demoda niciodată.

Acordaţi atenţie aspectului dvs.

La prima întâlnire este recomandat să petreceţi puţin mai mult timp în faţa oglinzii decât de obicei. Totuşi impresia pe care o veţi crea la primul contact vizual va spune multe despre dvs.

Citește și: Codul Bunelor Maniere: Top 40 de reguli de bază

Fiţi punctuali

Dacă, de obicei obişnuiţi să întârziaţi, încercaţi, cel puţin, la prima întâlnire să vă porniţi de acasă mai devreme, pentru că s-ar putea să pierdeţi încrederea chiar din prima. Bineînţeles, bunele maniere se învaţă în timp, dar cel puţin respectul faţă de a doua persoană trebuie să vă îndrume să fiţi punctuali.

Fiţi un gentleman

Chiar dacă vremurile cavalerismului au trecut, ar fi bine să vă purtaţi ca un adevărat gentleman. Fiţi elegant, deschideţi uşa etc. Indiferent că femeilor moderne le place să fie independente, nu înseamnă că apreciază mai puţin dacă vă purtaţi frumos.

Faceţi complimente

Femeilor le plac complimentele, aşadar, dacă veţi fi mai atenţi la părul ei, la mâinile îngrijite, la ochii migdalaţi etc. veţi găsi motive pentru a o face mai fericită. În acelaşi timp, nu este recomandat să exageraţi.

Citește și: Mesaje de dragoste • Mesaje de iubire • Declarații de dragoste • Declarații de iubire


Cine plăteşte nota?

Codul bunelor maniere spune că bărbatul este cel care se va oferi să achite nota de plată. Deşi, această regulă nu este respectată întotdeauna pe motiv că bărbaţii sunt frustraţi de faptul că ei trebuie să plătească. Bine, dar, totuşi, sunteţi la prima întâlnire şi contează prima impresie.

Acestea sunt doar nişte reguli, dar esenţiale pentru a face o primă impresie excelentă. Este adevărat, de atâtea ori aţi fost la întâlnire şi s-a trecut şi fără a respecta anumite secrete, dar v-aţi întrebat vreodată de ce nu a urmat şi a doua întâlnire?

Trebuie sa ții minte un lucru: ești in secolul 21 si unele reguli s-au schimbat. Femeia nu mai e un obiect de mobila in bucatarie, situat undeva intre aragaz si cratițe.

Iți tine haina când te îmbraci, îți deschide ușa când intri undeva, îți dă mana la coborârea din mașina, îți tine scaunul când te așezi, te conduce acasă seara, după întâlnire. Acestea sunt niște reguli de aur de care trebui sa ținem cont și astăzi.

Citește și: CODUL BUNELOR MANIERE: Cum trebuie să te comporți la masă? Ce tacâmuri folosești, ce faci cu șervetul, cum trebuie să te așezi și alte reguli de politețe

10 greseli pe care le fac femeile la prima intalnire:

Fii sigura ca e persoana pe care o cauti. Se stie foarte bine ca femeile sunt foarte nerabdatoare sa il intalneasca pe Fat-Frumos, insa o selectie riguroasa a candiadatilor este foarte necesara. Decat 100 de intalniri cu persoane nepotrivite pe an, mai bine o singura intalnire in care sa iti intalnesti alesul. Deci, standarde ridicate si multa rabdare!

Nu te intalni cu prietenele in speranta ca vei cunoaste astfel persoana potrivita. Barbatii sunt foarte timizi in preajma unui grup de femei, asa ca nu vor interveni in niciun fel chiar daca le-ai atras atentia.

Nu te baza pe faptul ca in momentul in care te va cunoaste mai bine te va placea mai mult. Psihologii sustin ca mintea unui barbat functioneaza ca un computer. Ei stiu imediat daca raspunsul e “Da” sau “Nu”, asa ca nu pierde timpul si treci la urmatorul!

Nu il plictisi cu povestea vietii tale. La prima intalnire incearca sa te relaxezi si nu monopoliza discutia cu intamplari din viata ta, pentru ca risti sa il coplesesti cu prea multe detalii. In plus, misterul e sarea si piperul oricarui inceput de relatie.

Lasa-l si pe el sa vorbeasca. Daca vei vorbi numai tu o va rupe la fuga. Se spune ca discutia la prima intalnire trebuie sa fie ca un meci de tenis.

Nu neglija detaliile pe care ai putea sa le afli. Inainte de prima intalnire, daca aveti conostinte comune incearca sa afli cate ceva despre el, pentru ca informatiile iti vor fi de mare ajutor mai tarziu. Daca nu aveti cunostinte comune, afla mai multe detalii din discutia cu el. Ai grija sa nu exagerezi!

Citește și: CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să ne comportăm pe stradă

Nu uita de bunele maniere. Foarte multe femei pleaca la prima intalnire uitandu-si acasa bunele maniere (multumeste-i pentru flori, nu vorbi la telefon de fata cu el etc.), fiind ulterior penalizate de interlocutorii lor.

Nu fi vulgara. Evita excesele de machiaj si hainele tipatoare. Adopta o tinuta care sa te avantajeze, fii feminina, zambeste si fii sigura pe tine!

Nu fi neglijenta. Fiecare detaliu conteaza (manichiura, coafura, sprincenele), deoarece barbatii sunt foarte atenti. Nu uita ca totul trebuie sa fie perfect!

Nu intarzia foarte mult. Se spune ca este bine sa intarzii cateva minute ca sa il pui pe jar, insa nu exagera pentru ca risti sa fii clasificata drept neserioasa si poti ramane cu ochii in soare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea