Rămâi conectat

Curier Județean

COD ROŞU DE CANICULĂ: Primăria Orașului Cugir, recomandări pentru populaţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Orașului Cugir avertizează populația ca vineri (4 august) și sâmbătă (5 august) să ia toate măsurile de protecție împotriva caniculei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu pentru aceste două zile, întrucât valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

Pe perioada caniculei, Primăria Orașului Cugir a instituit trei puncte de prim ajutor în clădirea Serviciului Taxe şi Impozite, la Primărie şi în incinta Serviciului Public de Asistenţă Socială. Persoanelor afectate de căldură li se va oferi apă şi un spaţiu bine ventilat, iar la nevoie se face apel la asistenţă medicală. Puncte de prim ajutor vor fi și farmaciile din localitate, care au fost atenționate de către administrația locală cu privire la măsurile care trebuie luate în caz de nevoie.

Menţionăm că eventualele situaţii deosebite generate de temperaturile extrem de ridicate pot fi aduse la cunoştinţa Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir la numărul de telefon 0258/ 755 455.

Pentru a vă proteja de caniculă, este recomandabil:

  • să evitaţi, pe cât posibil, deplasările în aer liber în intervalele orare cu temperaturi extrem de ridicate, adică între orele 11 – 18. Dacă totuşi ieşiţi în afara locuinţei, purtaţi pălării de soare, haine, lejere, din fibrenaturale şi de culori deschise.
  • pe timpul deplasărilor prin căldură, sa aveţi la dumneavoastră o sticlă cu apă;
  • beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
  • pe parcursul zilei faceţi duşuri calduţe, fără a vă şterge de apă.
  • nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
  • petreceţi cât mai mult timp în spaţii umbrite, răcoroase;
  • respectaţi cu stricteţe regulile de igienă;
  • O precauţie deosebită trebuie să manifeste vârstnicii, persoanele cu boli cronice, persoanele cu dizabilităţi şi copiii.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor Nouă pietoni care traversau strada regulamentar au fost sancționați de polițiștii din Alba, în cadrul unei acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor. Citește și: Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea