Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Cod Portocaliu și Galben de INUNDAȚII în Alba: Până când sunt valabile avertizările

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cod Portocaliu și Galben de INUNDAȚII în Alba: Până când sunt valabile avertizările

Hidrologii au emis vineri, 16 iunie, avertizări de inundații pentru diferite regiuni din România. Un Cod Roșu de inundații a fost instituit în sud-vest și vestul țării până sâmbătă. De asemenea, au fost emise avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben pentru râurile din 24 de bazine hidrografice.

Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A.) au actualizat avertizarea hidrologică în urma situației hidrometeorologice actuale și prognozei meteorologice pentru următoarele 36 de ore. Codul Roșu de inundații a intrat în vigoare începând de astăzi, 16 iunie, ora 14:00, și va fi valabil până mâine, la aceeași oră.

Zonele afectate de Codul Roșu de inundații includ râurile din bazinele hidrografice Timiș, Poganiș, Bârzava, Nera, Cerna, Dunăre, Desnățui, Jiul de Vest, Jiu, Motru și Jiu (afluenții de dreapta). Aceste zone se află în județele Caraș Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Dolj și Hunedoara.

De asemenea, un Cod Portocaliu de inundații a fost emis pentru râurile din mai multe bazine hidrografice, în intervalul de timp cuprins între vineri la prânz și sâmbătă la miezul nopții. Printre zonele vizate se numără Someșul Mare, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș, Mureș, Bega, Timiș, Pogăniș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Dunăre (afluenții mici), Desnățui, Jiu, Olteț, Olt, Suceava, Moldova și Bistrița.

În plus, a fost emis și un Cod Galben de inundații pentru anumite sectoare de râuri din diverse bazine hidrografice. Acest cod este valabil începând de vineri la prânz și până duminică la ora 12:00. Printre sectoarele afectate se numără Vișeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Arieș, Târnava Mică, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Dunăre (afluenții mici), Desnățui, Jiu, Olt, Argeș, Dâmbovița, Suceava, Moldova și Bistrița.

Aceste avertizări de inundații indică posibilitatea de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu potențiale efecte severe de inundații locale și creșteri ale debitelor și nivelurilor de apă. Există riscul depășirii cotelor de apărare în anumite zone afectate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii Toate produsele alimentare importate în România și comercializate ca materie primă, fără a fi procesate sau abatorizate, vor avea un adaos comercial limitat la 5% față de prețul de achiziție, similar celor 21 de produse incluse deja […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea