COD PORTOCALIU în Alba, de la ora 18.00: Vijelii, vânt puternic, grindină și averse torențiale

Paul Voicu - Primar 2020

ANM a emis, joi, mai multe alerte meteo cod galben și portocaliu, în care anunță pe de o parte vânt puternic până vineri în nouă județe, printre care și Alba, pe de alta caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei.

Codul portocaliu intră în vigoare joi la ora 18:00 și expiră vineri la ora 6:00 și vizează județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Cluj.

ELIT

Aici vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…60 l/mp.

De vineri ora 6:00 până sâmbătă ora 10:00 se anunță în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Mihail David - 2020

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele zile îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...