Rămâi conectat

Curier Județean

Coadă la biroul de internări de la Spitalul Județean din Alba Iulia din cauza sistemului informatic al cardului de sănătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

coada internari01Sistemul informatic al Cardului de sănătate a funcționat cu intermitențe, luni dimineața, între orele 8.00 – 8.10.

Din această cauză, la biroul de internări de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia s-a format o coadă de aproximativ 15-20 de persoane.

Situația a fost semnalată de un pacient, care a telefonat la redacția ziarului ”Unirea”, pentru a transmite că timpii de așteptare sunt mai mari decât de obicei.

Contactată telefonic, Silvia Puie, directorul general al CAS Alba, a precizat că sistemul informatic a funcționat, dar mai greu, probabil din cauza numărului mare de operațiuni care s-a efectuat, luni dimineața, la nivel național. CAS Alba, nu a primit nicio sesizare, până la această oră (10.30), cu coada internari01privire la acest subiect.

Managerul Spitalului din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a afirmat, la fel ca și directorul general al CAS Alba, că sistemul informatic a întâmpinat probleme de la prima oră, dar s-au rezolvat după aproximativ 10 minute.

Folosirea cardului de sănătate a devenit obligatorie de la 1 mai. Cardul de sănătate ajută doar la decontarea serviciilor medicale. Pentru accesul la istoricul medical al pacientului este nevoie de activarea Dosarului Electronic de Sănătate.

Sistemul informatic al cardului de sănătate a funcționat cu intermitențe și a îngreunat finalizarea serviciilor medicale în primele zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a sistemului. După prima jumătate a lunii mai, au existat tot mai puține persoane nemulțumite.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea