Rămâi conectat

Actualitate

Clubul Rotaract a premiat mai mulţi copii ocrotiţi în centrele rezidenţiale ale DGASPC Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Copiii din Centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba dau încă o dată dovadă că au primit cei şapte ani „de acasă”. Aceştia au demonstrat că ştiu şi pot, şi au fost premiaţi în cadrul unui proiect „Să ne pregătim de viaţă”. Duminică, 17 iunie a.c., doi dintre copiii ocrotiţi  în centrele rezidenţiale ale DGASPC Alba – Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Pinocchio Alba Iulia, respectiv Casele de tip familial nr. 2,3,15 Abrud, au fost premiaţi de către Clubul Rotaract Alba la finalizarea proiectului  „Să ne pregătim de viaţă”, iar la sfârşitul acestei săptămâni încă un copil ocrotit în cadrul Centrului de plasament de tip modular Blaj va fi premiat.
Potrivit prof. Sorin Valerian Chirilă, director al DGASPC, proiectul a fost iniţiat de către Clubul Rotaract Alba şi s-a derulat în perioada  martie – iunie 2012 având ca partener Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, şi s-a adresat unui număr de 50 de copii beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul Centrului de primire în Regim de Urgenţă Pinocchio Alba Iulia, Caselor de tip familial nr.  2, 3, 15 Abrud şi Centrul de plasament de tip modular Blaj.
 Pe parcursul celor 3 luni de zile, în fiecare week-end, echipe formate din membrii Clubului Rotaract Alba au lucrat cu tinerii din centrele rezidenţiale selectate în cadrul a trei module: Informatică – dezvoltarea abilităţilor PC şi cunoaşterea cât mai bine a modului de operare în Word, Excel, PowerPoint, etc; Codul bunelor maniere – prezentarea, însuşirea şi respectarea normelor şi principiilor etice şi morale care guvernează societatea şi Stil de viaţă sănătos – informaţii despre un regim alimentar şi de viaţă echilibrat, contracepţie, planificare, importanţa vieţii de cuplu.
La finalul proiectului participanţii au fost evaluaţi, în ceea ce priveşte cunoştinţele acumulate pe parcursul derulării proiectului, cu ajutorul unor teste ce au cuprins întrebări  din toate cele trei module, iar primii trei tineri care au avut cele mai bune rezultate au fost răsplătiţi cu câte un laptop fiecare.
Câştigătorii au fost: Şerdean Mădălina – Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Pinocchio Alba Iulia; Vajdea Alin – Casele de tip familial nr. 2,3,15 Abrud; Lăcătuş Cristian – Centrul de plasament de tip modular Blaj; Clubul Rotaract Alba a sponsorizat cumpărarea a două laptopuri, iar unul a fost oferit de către Clubul Rotary Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea