Rămâi conectat

Ştirea zilei

Clipe de COȘMAR pentru o fetiță de NUMAI 9 ani din Alba: A fost violată de iubitul mamei și un prieten, iar mama ar fi asistat la scenele de groază

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Clipe de COȘMAR pentru o fetiță de NUMAI 9 ani din Alba: A fost violată de iubitul mamei și un prieten, iar mama ar fi asistat la scenele de groază

La data de 18 noiembrie 2022, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 32 de ani, din Aiud, cu privire la faptul că, în perioada 2020 – 2022, în care ar fi avut o relație de concubinaj cu un bărbat de 36 de ani, din Cluj Napoca și ar fi locuit la domiciliul acestuia, împreună cu fiica ei minoră, ar fi fost agresate de către acesta, iar minora, în vârstă de 9 ani, ar fi fost violată.

În urma cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, a rezultat că bărbatul, ar fi agresat-o sexual pe minoră și ar fi întreținut cu aceasta raporturi sexuale, iar mama acesteia ar fi știut și chiar ar fi asistat la unele dintre aceste scene.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, a rezultat că și un alt bărbat, cunoștință a celor doi, în vârstă de 35 de ani, din Cluj Napoca, ar fi săvârșit asupra minorei fapte de agresiune sexuală și viol.

Pentru obținerea de probe, la data de 22 noiembrie 2022, polițiștii din Aiud, cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții, pe raza municipiului Cluj Napoca, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Aiud unde au fost audiați, iar ulterior au fost reținuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală, corupere sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Măsura reținerii a fost luată și față de mama minorei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală, complicitate la viol, corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului.

În cursul zilei de ieri, 23 noiembrie, cele 3 persoane reținute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, iar, ulterior judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aiud, care a dispus cercetarea lor în stare de arest preventiv.

Acestea au fost depuse în centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Părintele Ioan Florea s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani: Mesajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Părintele Ioan Florea s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani: Mesajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia

Părintele Ioan Florea s-a născut la data de 28 ianuarie 1949, din părinții Ioan și Ana, originari din comuna Alămor, județul Sibiu. A absolvit Școala Primară și Gimnazială în localitatea natală, după care a urmat cursurile Liceului nr. 4 din Sibiu (1966-1967) și cele ale Liceului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu (1968-1969).

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Frecventând de mic slujbele bisericii, a fost îndemnat de către mama lui să urmeze cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din Sibiu (1969-1973). În al treilea an de studii, s-a căsătorit cu tânăra Maria Bobanga, Dumnezeu binecuvântând căsătoria lor cu doi copii: Cristian și Ana-Maria. A fost hirotonit diacon (8 septembrie 1972) și preot (24 septembrie 1972) de către Episcopul-vicar Visarion Aștileanu, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, pe seama parohiei Galda de Sus, județul Alba.

Dintru începutul slujirii preoțești, a căutat să dinamizeze viața pastoral-misionară și administrativ-gospodărească din comunitatea parohială încredințată. Astfel, între anii 1972-1972, a coordonat lucrările de edificare a casei parohiale. De asemenea, în primul deceniu ca paroh la Galda de Sus, a fost numit preot slujitor (administrator) la Întregalde I și II (1972-1976), Mesentea (1972-1973) și Tibru (1982-1983). În tot acest timp, biserica parohială din Galda de Sus a suferit numeroase lucrări de renovare interioară și exterioară.

În anul 2000, pentru vrednicia dovedită în activitatea administrativ-pastorală, părintele Ioan a primit distincția de iconom-stavrofor. Una dintre încununările slujirii pastorale a fost edificarea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din filia Poiana Galdei, între anii 2002-2005, locaș de cult sfințit la data de 21 mai 2007.

Cea mai însemnată realizare din timpul slujirii preoțești, în opinia părintelui Ioan Florea, a fost reprezentată de familiarizarea credincioșilor cu viața Sfintei Biserici și formarea unui cor parohial. Totodată, unul dintre regretele exprimate de sfinția sa la finalul activității pastorale este neconcretizarea unui muzeu al parohiei, în care să fie expuse numeroasele obiecte de cult existente în cuprinsul localității.

A fost pensionat la data de 8 noiembrie 2014, urmând să slujească alături de părintele paroh Alexandru Rusu cât timp starea de sănătate i-a permis. În cursul zilei de 3 decembrie 2022, vrednicul slujitor Ioan Florea a trecut la Domnul. Slujba de înmormântare a părintelui Ioan va fi oficiată marți, 6 decembrie, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Galda de Sus.

Pomenește, Doamne, în Împărăția Ta, pe slujitorul Tău, Ioan preotul, cel ce a iubit podoaba Casei Tale! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

APEL UMANITAR: O femeie din județul Alba, diagnosticată cu cancer pulmonar și metastază, are nevoie de bani pentru tratament

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

APEL UMANITAR: O femeie din județul Alba, diagnosticată cu cancer pulmonar și metastază, are nevoie de bani pentru tratament

Nina Cîrlea, o femeie din județul Alba, diagnosticată cu cancer pulmonar și metastază, are nevoie de ajutor pentru acoperirea cheltuielilor aferente tratamentului si intervenției chirurgicale la Spitalul Memorial din Turcia.

În urma unui control de rutină aceasta a descoperit o formațiune tumorală cutanată în zona lombară. Anul trecut, în apropierea sărbătorilor de iarnă a fost operată. În urma biopsiei, rezultatul a picat ca un fulger peste întreaga familie: melanom malign stadiul 1. Investigațiile au continuat, iar când a fost supusă unei investigații la un computer tomograf, Nicolina a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul 4.

Elit - Gustul Desăvârșit

A urmat o perioadă lungă de incertitudini și de necaz. În acest timp, Nicolina a început ședințele de chimioterapie și imunoterapie, la Institutul Oncologic” Prof. Dr. Ion Chiricuță”, din Cluj Napoca.

Din nefericire, boala femeii a avansat, iar Nina a suferit o fractură patologică, incompletă pe colul femural stâng. Astfel, Nicolina Cîrlea este imobilizată la pat de două luni și nu se mai poate deplasa singură nici măcar la tratament. Necazurile nu au încetat să apară, astfel încât, în data de 6 octombrie, a fost diagnosticată cu tromboză la membrul inferior stâng ( cheaguri de sânge) care îi pun viața în pericol . Nina a fost internată la spitalul Județean din Alba Iulia, unde a primit un tratament cu anticoagulante pentru absorbirea cheagurilor, dar fără niciun rezultat.

Costurile pentru operații, tratament și cazare în spital sunt peste puterea familiei. Nu mai este timp de pierdut, starea ei se agravează pe zi ce trece. Prin implicarea unor oameni cu suflet mare, Nicolina ar putea beneficia de tratament în Turcia.

Donatiile se pot face în contul: RO46RNCB0318067309050001, deschis la BCR, pe numele Cîrlea Nicolina.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Antrenorul Tiberiu Tanțoș – Cetățean de Onoare al orașului Abrud | Onoare și apreciere pentru o carieră de peste 40 de ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

La 70 de ani împliniți în 24 mai, antrenorul de schi Tiberiu Tanțoș va primi duminică, 4 decembrie, într-o zi specială și o ceremonie ce va debuta la ora 14.00, titlul de “Cetățean de Onoare” al orașului Abrud.

Un gest de apreciat al administrației locale, care pune astfel la loc de cinste munca de peste 4 decenii a unui om cu suflet mare, care s-a identificat cu schiul din Munții Apuseni. Profesorul Tiberiu Tanțoș merită din plin această onoare prin tot ceea ce a realizat, legându-și destinul de acest sport. Modest și discret, dar cu o activitate prodigioasă, Tiberiu Tanțoș a început activitatea în 1978 la Clubul Sportiv din Abrud, apoi la CSȘ Câmpeni, și în ultimii ani la CSȘ Blaj (din 2016), dar și după pensionare a continuat să șlefuiască sportivii, neputându-se desprinde de sportul atât de drag.

Are la activ, cu elevii săi, participări la cinci Campionate Mondiale de juniori, un Campionat Mondial la seniori, patru starturi în Cupa Mondială, calificarea la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud și o calificare la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Sarajevo, plus câștigarea de concursuri internaționale în Italia, Croația, Austria, Germania. A parcurs toate gradele profesionale din învățământ cât și categoriile de antrenor, în prezent având cea mai înaltă categorie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei 44 de ani de activitate ai profesorului Tanțoș s-au transformat într-un adevărat palmares, o panoplie de trofee, una realmente impresionantă pentru un club cu o singură secție, în speță CSȘ Câmpeni. Prin mâinile pasionatului antrenor de schi din Abrud au trecut în cele peste 4 decenii sute de sportivi, iar Tiberiu Tanțoș a bătut Europa în lung și-n lat pentru pregătire și participare la concursuri, făcând zeci de mii de kilometri pentru cele aproximativ 300 de prezențe la competițiile internaționale la care au participat schiorii săi. Din 2008 și până în prezent profesorul abrudean a avut mereu sportivi convocați în loturile naționale de juniori, care ulterior au făcut pasul spre loturile de seniori, la un moment dat conjudețeanul nostru fiind și antrenorul lotului olimpic feminin al României. Tot de atunci, nu a existat an în care în care să nu se bucure de nominalizări în cadrul Galei Sportului Județean, apogeul fiind atins de cele două titluri de “sportivul anului” adjudecate de Dan Moldovan (2014) și Ciocănel Raluca (2017).

Felicitări și respect, Tibi!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea