Rămâi conectat

Ştirea zilei

Clement Negruț: ”Voi cere demisia lui Dragnea din funcția de vicepremier și din comisia care se ocupă de regionalizare”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PDL, Clement Negruț a reacționat dur la una dintre declarațiile făcute de vicepremierul Liviu Dragnea care a spus la o televiziune națională că ”Sibiul ar trebui să devină capitala Transilvaniei Centrale. Democrat-liberalul din Alba consideră că această declarație a demonstrat clar faptul că ”factorul politic se implică în mod nepermis de mult în procesul regionalizării”, motiv pentru care îi va cere vicepremierului demisia atât din funcția pe care o deține în Guvern, cât și din funcția pe care o deține la vârful comisiei care se ocupă de regionalizare.

Să va fie ruşine domnule Dragnea, cum vă permiteți să vă antepronuntați într-o problemă sensibilă pentru fiecare locuitor al acestei țări, aș numi-o chiar de interes naţional, pentru că are legătură cu viitorul nostru al tuturor. Nu este posibil ca al doilea om în Guvernul României să inducă în opinia publică, prin declaraţii, ideea că lucrurile sunt aranjate, pentru clientela politica a USL-ului”, a transmis Negruț.

Acesta a spus că a fost sceptic de la bun început în ceea ce privește buna credință a ”fariseilor din USL care au amăgit electoratul iar acum mint cu neruşinare nu numai în această problemă” și că declarația lui Dragnea confirmă faptul că intrarea lui Klaus Johannis în PNL și implicit în USL, nu este întâmplătoare, acest lucru favorizând alegerea Sibiului drept capitală a viitoarei regiuni din care va face parte și Alba.

În mod cert, regionalizarea făcută de USL nu ține deloc cont de opinia societății civile, de părerea mediului academic, sau de orice alte considerente de ordin istoric. Spun acest lucru deoarece Alba Iulia surclasează Sibiul la aceste capitole. Nu există niciun interes din partea actualei majorități parlamentare față de consultarea cetățenilor în această privinţă. Nici societatea civilă și nici mediul academic, nu sunt luate în considerare.

Nu se ține cont de importanța Alba Iuliei pentru istoria naţională, asta cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o perioadă în care, pe fondul globalizării, toate statele caută mijloace de afirmare a identității naţionale. Orice român știe ce reprezintă Alba Iulia pentru România. Oraşul Marii Uniri e capitala de suflet a noastră, este o Mecca pentru flecare cetățean al acestei țări care își respectă istoria și neamul. Desigur, nu se poate spune acest lucru despre cei care vor să regionalizeze România strict în funcţie de interesele lor politice. Aceşti oameni par să fi uitat că Mihai Viteazul a intrat ca domn al celor trei țări româneşti în Alba Iulia, că aici istoria se scrie de pe vremea romanilor, că aici s-a înfăptuit cel mai important act din istoria noastră: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Argumentele sunt multe și covârşitoare în favoarea oraşului cu cea mai mare Cetate din România. Domnul Liviu Dragnea pare să ignore chiar și succesul Regiunii Centru în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, în condiţiile în care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru funcţionează de ani buni la Alba Iulia”, a declarat deputatul PDL de Alba.

Clement Negruț a mai spus că în ceea ce priveşte procesul de regionalizare, susține în continuare că Alba Iulia are toate drepturile să devină capitală de regiune și că va lupta din funcția pe care o ocupă ca municipiul să nu piardă această poziție deoarece este convinscă ”o regiune cu capitala în oraşul Marii Uniri va avea mult mai mult de câştigat”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea