Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț: PMP – antidot la promisiunile nerealiste ale PSD și PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Mișcarea Populară rămâne în continuare un partid de opoziție. Parteneriatul pe care îl avem cu Traian Băsescu este solid și ne onorează. Experiența sa politică recunoscută, cunoștințele și sprijinul pe care îl acordă președintele Traian Băsescu Partidului Mișcarea Populară, reprezintă un pilon important al PMP la momentul actual. În acest spirit continuăm drumul pe care am pornit și slujim în continuare acelorași idealuri care ne-au Clement Negrut02însuflețit de la început. Ne-am născut în opoziție și am fost de la început ca un ghimpe în coasta celorlalte partide, fie aflate la putere, fie mimând opoziția. Spunem lucrurilor pe nume pentru că ne dorim o Românie mai bună, o Românie curată.

Păstrându-ne astfel spiritul combativ, trebuie să spunem că Partidul Mișcarea Populară consideră nerealist atât Codul Fiscal prezentat de PSD, cât și Programul de guvernare al PNL. În ambele cazuri e o atât de mare depărtare de realitate încât aduc a promisiuni electorale. Ambele propuneri nu precizează în ce mod vor fi compensate scăderile de încasări la Bugetul de Stat, prin relaxarea fiscală propusă. Relaxarea fiscală se poate produce simultan cu investiții în economie, românești și străine, generatoare de locuri de muncă și noi contribuabili la Bugetul de Stat. Fără aceste măsuri și fără asigurarea absorbției fondurilor europene, propunerile PSD și PNL rămân simple colecții de bune intenții, fără corespondent în viața reală a românilor. Absorbția fondurilor europene reprezintă sursa sigură pentru dezvoltarea economică și socială a României și, din păcate, vedem un interes destul de scăzut al actualilor guvernanți în acest sens. Această problematică, a absorbției fondurilor europene, trebuie să reprezinte principala preocpare a forțelor politice aflate la guvernare sau în opoziție.

Deși Programul de Guvernare al PNL proclamă ca priorități educația și sănătatea, măsurile preconizate sunt departe de realitățile acestor domenii importante, sunt nerealiste, fără termene, fără responsabilități și fără surse de finanțare.

Vorbind despre primisiuni fără acoperire avem un exemplu clar de demagogie când ne referim la respectul pe care ar fi trebuit sa-l primească românii din diaspora, care probabil și acum așteaptă niște măsuri concrete pentru ca ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale să nu mai aibă loc. Partidul Mișcarea Populară este singurul partid care susține și se preocupă în continuare de votul românilor din diaspora. Așteptăm reacția instituțiilor abilitate ale statului, vis-a-vis de împiedicarea dreptului la vot a românilor din diaspora, din noiembrie 2014, dar mai mult decât atât, PMP va depune în Parlamentul României în această săptămână două inițiative legislative referitoare la introducerea votului prin corespondență și, respectiv, votul electronic.

Preşedinte PMP Alba,

Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea