Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț: ”La autostrada Sebeș-Turda se lucrează pompieristic, doar când merge cineva în control, ca pe vremea lui Ceaușescu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PMP Alba, Clement Negruț, a anunțat vineri, într-o conferință de presă că-i va solicita liderului partidului, Eugen Tomac, să solicite Ministerului Transporturilor informații oficiale privind termenul inițial de finalizare al autostrăzii Sebeș-Turda, valoarea inițială a proiectului și când se vor finaliza lucrările, deoarece, în opinia sa, este ”o crasă lipsă de comunicare și de informare”.

”Habar nu avem ce se întâmplă pe tronsoanele de la autostrada Sebeș – Turda, de ce sunt asemenea întârzieri, de ce se lucrează pompieristic, doar când merge cineva în control? E ca pe vremea lui Ceaușescu – daca mergea ăsta într-o localitate, acolo se trimitea avangarda și începeau ăia să vopsească iarba, să adune oile, vacile și se lucra în draci! Așa se lucrează și acum. În ritmul acesta autostrada nu o să se termine nici anul viitor. Cel puțin tronsoanele 1 și 2, care nu au executate lucrările în proporție de 25%; pe 3 și 4 lucrurile s-au mișcat mai bine, acolo e un paradox și poate explică cineva cum pe două tronsoane se poate lucra și lucrările să fie într-un stadiu avansat, undeva la 60%, și dincoace, pe 1 și 2 să fie doar de 25%. Dar ce este mai grav, lipsa de transparență și informare, pentru că ceva în angrenajul ăsta nu funcționează. Fie au încă probleme legate de despăgubiri, fie sunt probleme legate de conlucrarea între instituții.

Și eu îmi aduc aminte când s-a lucrat la autostrada Sibiu – Orăștie, în zona centurii ocolitoare a Sebeșului, s-a întârziat lucrarea aproape 3 săptămâni din cauza unui stâlp de joasă tensiune pe care Electrica nu avea timp să-l mute. Până nu m-am dus la minister, să dea secretarul de stat de la Energie telefon, să-l ia pe ăsta de la Electrica în șuturi, nu s-a rezolvat și apoi, de dimineața și până seara au mutat stâlpul. Deci eu sunt sigur că sunt și elemente de genul ăsta, de neînțeles. Păi nu ne lăudam noi, pe vremea USL, în 2016, că vom ajunge în Austria în 9 ceasuri? Suntem în 2017 și ne va prinde colinda de anul viitor, sau vom sărbători Marea Unire, dar nu ne vom uni în niciun cazcu autostrada Sebeș-Turda! De aceea voi cere informațiile acestea și vă promit că cel puțin o dată pe lună o să vin în fața dumneavoastră și o să vă fac o informare. Vă aduceți aminte că eu, între 2009 și 2012, în fiecare conferință de presă vă spuneam câți metri de asfalt s-au turnat, ce se mai lucrează, care sunt problemele. Acum nu mai vad niciun interes din partea multora! În schimb stăm cu ceasurile între Sebeș și Alba Iulia, nimeni nu comentează nimic, nimeni nu spune că este absolut necesară construirea unui al doilea pod peste Mureș, așa cum spuneam în campania electorală – iar cine are urechi de auzit, ar trebui să audă!”, a declarat Negruț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea