Rămâi conectat

Ştirea zilei

Claudiu Vasile Popa, tânărul soldat albaiulian căzut la datorie în Afganistan a primit post-mortem titlul de ”Cetățean de Onoare”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Consiliul Local Alba Iulia va pregăti și o placă comemorativă pentru mormântul eroului iar o stradă din Alba Iulia va primi numele său

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, cu unanimitate de voturi, decernarea post-mortem a titlului de ”Cetățean de Onoare” pentru Claudiu Vasile Popa, căzut la datorie în Afganistan.

Distincţia este acordată “ca semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-a pierdut viaţa sub culorile Drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan” , după cum se precizează în proiectul de hotărâre supus astăzi la vot.

La propunerea consilierului liberal Gabriel Pleșa s-a căzut de acord să fie pregătită și o placă comemorativă pentru mormântul soldatului din Cimitirul Eroilor. De asemenea, la propunerea consilierului PDL Raul Tudorașcu, se caută modalitatea legală prin care o stradă din municipiul Alba Iulia să primească numele său.

Actul oficial prin care eroul albaiulian a fost desemnat ”Cetățean de Onoare” va fi înmânat familiei de către primarul Mircea Hava, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc vineri după-amiază la Cercul Militar din Cetate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea