Rămâi conectat

Politică Administrație

Claudiu Răcuci (PNL) – Guvernul Orban se ține de cuvânt – a început igienizarea ministerelor și agențiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL Claudiu Răcuci apreciază extrem de favorabil curățenia generală pe care a demarat-o prim-ministrul Ludovic Orban în ministere și își exprimă toată încrederea că în locul miilor de nepoți și prieteni angajați în administrația centrală vor fi selectați tineri valoroși, pe criterii de competență:

„În ultimii trei ani, PSD a angajat în ministere, pe salarii uriașe, toate rudele și activiștii de partid din țară. Sute de secretari și subsecretari de stat, cu șoferi și secretare, cu personal propriu, au tocat ani buni de zile frunză la câini, fără să știe nimeni cu ce se ocupă ei în realitate. În vreme ce Guvernul PSD a găsit mereu bani pentru că acești paraziți administrativi să prospere, pentru medicamente, pentru renovarea școlilor sau pentru reabilitarea infrastructurii nu a găsit fonduri. Niciodată România nu a avut o administrație centrală atât de îmbâcsită de rubedenii ca până sub Guvernare Dăncilă. Sub PSD ne-am întors la păgubosul principiu: 10 cu mapa și unul cu sapa. De aceea, salut demersul prim-ministrului Ludovic Orban, care a început în forță igienizarea totală a ministerelor, demițând zeci de secretari și subsecretari de stat care nu au muncit nicio oră pentru puhoiul de bani pe care l-au primit.

Am speranța că dacă Guvernul Orban are pe jumătate ministere cât guvernele PSD, acest demers să meargă mai departe și către numărul de agenții și autorități guvernamentale, multe dintre ele despre care nici nu știm că există, dar toacă bani din bugetul public. Statul ia bani din buzunarul a milioane de angajați și atreprenori cu scopul ca acești bani să se întoarcă la cetățeanul român prin investiții în infrastructură, servicii de educație și de sănătate mai bune! Statul nu trebuie să ia bani prin impozite ca să-i îmbuibe pe unii privilegiați ai partidelor politice. Mi-aș dori ca Ludovic Orban să deschidă larg ușile administrației publice centrale către tinerii valoroși din această țară. Cei mai buni, cei mai valoroși și cei mai bine pregătiți să fie atrași în ministere, pentru a moderniza în mod real actul administrativ.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea