// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Claudiu Răcuci (PNL): Din lipsă de bani la buget, Teodorovici pune presiune pe firmele aflate în insolvență!

Eugen Teodorovici recunoaște, prin toate acțiunile pe care le întreprinde, că bugetul de stat este într-un dezastru total, iar, dintr-o disperare irațională, are de gând să pună presiune pe firmele cu dificultăți financiare, intrate în insolvență, ca să aducă mai repede și mai mulți bani la buget.

Ca orice acțiune pe care o întreprinde PSD și modificările pe care are de gând să le facă Guvernul Legii insolvenție, acestea sunt justificate cu necesitatea adaptării legislației la unele cerințe europene. În spatele acestor argumente, Guvernul scurtează termene, mărește sancțiuni și împinge pe marginea prăpastiei firme care ar putea să iasă din starea de insolvență.

Un exemplu este termenul de 10 zile în care administratorul trebuie să analizeze cererile de plăţi pentru creanţele născute ulterior datei de deschidere a procedurii de insolvenţă, termen foarte scurt pe care nu știu ce administrator poate să-l respecte!

Specialiștii spun că că mai mult jumătate dintre firme nu vor putea să respecte termenul și, astfel, se va ajunge la amenzi sau chiar la situația nedorită pe care Legea insolvenței trebuia să o preîntâmpine, adică falimentul. I-am adresat o interpelare ministrului finanțelor, mai ales că modificările pe care are de gând să le facă Legii insolvenței au și probleme de constituționalitate.

Sper să judece cu înțelepciune și să dezbată proiectul în spațiul public, astfel încât să nu ne trezim că firme care au trecut printr-un moment de dificultate, au ajuns direct în faliment, deși ar fi putut să fie relansate.

Claudiu RĂCUCI – Deputat PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Claudiu Răcuci (PNL): Din lipsă de bani la buget, Teodorovici pune presiune pe firmele aflate în insolvență!

  1. marius 29.09.2018 la 16:00

    Acest personaj nu mai poate de dragul REALITATII. Restul sunt baliverne.
    Ps. Când ai ca singur interes punerea oului în cuibul ciocănitoarei, ce mai putem spune? Poate, doar: Cucule pasăre sură / Pleacă de pe șură/ De ți-e foame/ De ți-e sete/ Cântă doar de Dragobete/ De ți-e ciudă/ De ți-e ură/ Mai renunță la ciolan, dar și la friptură-cuci cu glas de murătură.