Rămâi conectat

Politică Administrație

Claudiu Răcuci (PNL): Din lipsă de bani la buget, Teodorovici pune presiune pe firmele aflate în insolvență!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Eugen Teodorovici recunoaște, prin toate acțiunile pe care le întreprinde, că bugetul de stat este într-un dezastru total, iar, dintr-o disperare irațională, are de gând să pună presiune pe firmele cu dificultăți financiare, intrate în insolvență, ca să aducă mai repede și mai mulți bani la buget.

Ca orice acțiune pe care o întreprinde PSD și modificările pe care are de gând să le facă Guvernul Legii insolvenție, acestea sunt justificate cu necesitatea adaptării legislației la unele cerințe europene. În spatele acestor argumente, Guvernul scurtează termene, mărește sancțiuni și împinge pe marginea prăpastiei firme care ar putea să iasă din starea de insolvență.

Un exemplu este termenul de 10 zile în care administratorul trebuie să analizeze cererile de plăţi pentru creanţele născute ulterior datei de deschidere a procedurii de insolvenţă, termen foarte scurt pe care nu știu ce administrator poate să-l respecte!

Specialiștii spun că că mai mult jumătate dintre firme nu vor putea să respecte termenul și, astfel, se va ajunge la amenzi sau chiar la situația nedorită pe care Legea insolvenței trebuia să o preîntâmpine, adică falimentul. I-am adresat o interpelare ministrului finanțelor, mai ales că modificările pe care are de gând să le facă Legii insolvenței au și probleme de constituționalitate.

Sper să judece cu înțelepciune și să dezbată proiectul în spațiul public, astfel încât să nu ne trezim că firme care au trecut printr-un moment de dificultate, au ajuns direct în faliment, deși ar fi putut să fie relansate.

Claudiu RĂCUCI – Deputat PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea