Claudiu Răcuci (PNL): „Deficitul de forţă de muncă din România se poate rezolva prin calificarea pe bani europeni a tinerilor români”

Paul Voicu - Primar 2020

„Deficitul de forţă de muncă din România se poate rezolva prin calificarea pe bani europeni a tinerilor români”

Deputatul PNL Claudiu Răcuci se declară foarte mulţumit de modul în care Guvernul Orban a reuşit să evite pierderea a sute de milioane de euro nerambursabili din fondurile europene şi va propune în următoarea sesiune parlamentară modalităţi de calificare a tinerilor fără loc de muncă în meserii extrem de căutate în ţara noastră: „În toată ţara avem un deficit enorm de şoferi profesionişti, de mecanici auto, de sudori, de electricieni şi de lucrători calificaţi în construcţii.

De asemenea, tot la noi în ţară avem mii de tineri care nu sunt sprijiniţi puternic, material şi logistic, astfel încât să înveţe o meserie căutată sau să-şi ia anumite atestate, absolut necesare pentru a practica anumite profesii. Tinerii noştri nu au resurse să facă naveta la oraş ca să se califice sau să plătească nu ştiu ce taxe de calificare! PNL a reuşit să stimuleze puternic învăţământul profesional şi profesional dual, însă, cu toate acestea, piaţa muncii cere mai multă forţă de muncă bine calificată decât pot să furnizeze şcolile profesionale astăzi.

ELIT

Dacă ne uităm cu atenţie la datele comunicate de statistica naţională, nu putem să nu constatăm că tinerii cu cele mai mici şanse să se califice nu sunt la oraş, ci în mediul rural. Altfel spus, trebuie să găsim acele soluţii prin care tinerii din satele româneşti să poată să se califice temeinic şi să se poată angaja pe salarii bune în economia noastră, nu peste hotare. Cred că avem destulă forţă de muncă aici, în România, pe care trebuie să o scoatem la lumină şi pe care să o stimulăm prin salarii bune şi condiţii de muncă decente, iar cea mai importantă sursă sunt chiar tinerii care au absolvit studiile liceale.

În sesiunea parlamentară care va începe la 1 februarie, voi demara alături de colegii mei din PNL, mai multe proiecte care să încurajeze calificarea şi recalificarea activă a angajaţilor. Bani sunt destui la Uniunea Europeană tocmai pentru această problemă şi ar fi păcat să nu-i folosim corespunzător. Văzând cât de bine a reuşit Guvernul Orban în numai două luni să evite o criză a fondurilor europene şi pierderea a sute de milioane de euro, am toată încrederea că vom elimina toate problemele de piaţa muncii cu banii gratuiţi de la Uniunea Europeană!”.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Cetateanul 16 ianuarie 2020 at 8:26

Aveti dreptate. Dar sa vrea sa se califice.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...