Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

CJ Alba va cumpăra o autoutilitară 4×4 pentru jandarmii montani din Arieșeni: Care este valoare achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CJ Alba va cumpăra o autoutilitară 4×4 pentru jandarmii montani din Arieșeni: Care este valoare achiziției

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a CJ Alba în ședința de joi, 26 ianuarie, este aprobarea Acordului de cooperare pentru implementarea Proiectului de interes public judeţean pentru ,,Creşterea mobilităţii Postului de Jandarmi Montan Arieşeni din structura Inspectoratului de Jandarmi Judeţean «Avram Iancu» Alba”.

La ora actuală, mijlocul de transport al Postului de Jandarmi Montan Arieşeni din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba nu mai poate fi menţinut în acei parametri care să asigure executarea misiunilor în condiţii optime. În acest sens, arătăm că în dotarea Postului de Jandarmi Montan Arieşeni intră un autoturism marca Dacia Duster, fabricat în anul 2016, care a parcurs peste 150.000 km.

Faptul că autoturismul a parcurs peste 150.000 km în teren muntos greu accesibil şi de multe ori deplasarea s-a executat în regim de urgenţă, combinat cu faptul că nu este special destinat mediului montan, a dus la o mai rapidă degradare a acestuia decât în condiţii normale.

Achiziţia bunului se estimează la suma de 275.000,00 lei – inclusiv TVA. Suma menţionată, se recomandă a fi cuprinsă în bugetul iniţial pe anul 2023 al Judeţului Alba.

Pentru ca bunul de mai sus să între în dotarea structurilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean «Avram Iancu» Alba, se propune aprobarea de către Consiliul Judeţean Alba a Proiectului Inspectoratului, precum şi aprobarea încheierii unui acord de cooperare între UAT – Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean «Avram Iancu» Alba pentru implementarea acestui proiect, pe o durată de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.

Consiliul Judeţean Alba va avea obligaţia prin acest acord, de a asigura suma de 275.000,00 lei – inclusiv TVA, de a derula procedurile de achiziţii publice a bunului necesar impementării proiectului, bunul achiziţionat de Consiliul Judeţean Alba în cadrul proiectului, fiind transmis în folosinţă gratuită Inspectoratului de Jandarmi Judeţean «Avram Iancu» Alba pentru dotarea structurilor acestuia, pe o durată de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.

Prin acest acord, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean «Avram Iancu» Alba va prelua în folosinţă gratuită bunul achiziţionat de Consiliul Judeţean Alba în cadrul proiectului, va asigura personalul de specialitate necesar pentru punerea în funcţiune şi exploatarea acestuia, va asigura buna întreţinere şi exploatarea corespunzătoare a bunului preluat, iar trimestrial va prezenta Consiliului Judeţean Alba şi Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba câte un raport privind activitatea desfăşurată în cadrul proiectului şi rezultatele obţinute în urma implementării acestuia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul de Florii, 27-28 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Bogdan Ilea

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul de Florii, 27-28 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? De sărbătoarea de Florii, în data de 27-27 aprilie, Jandarmii din Alba vor asigura ordinea publică la mai multe evenimente și locașe de cult din județ. De Sărbătoarea Floriilor, jandarmii vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor. Jandarmeria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea