Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

CJ Alba investește masiv în spitalul județean. 300.000 de lei pentru reparația Computerului Tomograf. Ce se întâmplă cu serviciile medicale?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba se situează în topul administrațiilor județene din țară, în ceea ce privește sumele investite în ultimii ani în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgență, raportat desigur la numărul de locuitori a căror bani îi păstorește.

rp_Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Alba-Iulia05-300x200.jpgExemplele sunt numeroase: reabilitarea completă a Unității de Primiri Urgențe precum și a secţiilor precum ATI, Oftalmologie, Oncologie, Dermatologie şi Ginecologie; dotare cu aparatură medicală performantă. Conform structurii bugetului județean, doar pentru anul 2014 CJ Alba a alocat către Spitalul Judeţean Alba suma de 4.674.000 de lei.

Chiar astăzi, consilierii județeni au aprobat în ședință ordinară alocarea a 300.000 de lei (3 miliarde lei vechi) pentru reparația Computerului Tomograf (CT) aflat în proprietatea Spitalului Județean, stricat în urmă cu câteva săptămâni. După așteptări deșarte ca banii pentru reparația CT-ul să vină de la Ministerul Sănătății, care ar fi promis acoperirea cheltuielilor necesare, Consiliul Județean a decis să rezolve problema. Principalele motive  sunt pierderile foarte mari pe care spitalul le înregistra trimițând pacienții la analizele în alte centre medicale din județele limitrofe, precum și disconfortul pacienților care sunt puși pe drumuri.

Faptul că infrastructura Spitalului Judeţean de Urgență se îmbunătățește continuu este, fără doar și poate, un lucru benefic pentru locuitorii județului. Problema care se pune însă, de către tot mai mulți pacienți ai unității sanitare județene, este legată de serviciile medicale. Investiția în personalul medical pe de-o parte și o evaluare mai serioasă a atitudinii medicilor față de beneficiarii serviciilor prestate necesită poate o mai mare atenție din partea celor care răspund de sănătatea și drepturile pacienților. Unul dintre principalele reproșuri pe care le auzim tot mai des vizavi de serviciile medicilor specialiști din cadrul spitalului județean sunt legate de faptul că, deși te adresezi cabinetelor medicale din spital, ajungi, pe nesimțite, în cabinetele lor private, unde cu toată calitatea de asigurat în sistemul de sănătate, ești nevoit să plătești. Și nu puțin!

O campanie publică în cadrul căreia pacienții din Alba să poată oferi feedback vizavi de nemulțumirile și satisfacțiile pe care le au cu privire la serviciile medicale asigurate de spitalul județean, specialiștii să explice care sunt drepturile și obligațiile pacientului, iar factorii responsabili să i-a măsuri pentru înmunătățirea acestor servicii, ar putea fi un demers benefic pentru populație. Pentru început, chiar și o campanie inițiată în presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea