CJ Alba investește masiv în spitalul județean. 300.000 de lei pentru reparația Computerului Tomograf. Ce se întâmplă cu serviciile medicale?
Consiliul Județean Alba se situează în topul administrațiilor județene din țară, în ceea ce privește sumele investite în ultimii ani în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgență, raportat desigur la numărul de locuitori a căror bani îi păstorește.
Exemplele sunt numeroase: reabilitarea completă a Unității de Primiri Urgențe precum și a secţiilor precum ATI, Oftalmologie, Oncologie, Dermatologie şi Ginecologie; dotare cu aparatură medicală performantă. Conform structurii bugetului județean, doar pentru anul 2014 CJ Alba a alocat către Spitalul Judeţean Alba suma de 4.674.000 de lei.
Chiar astăzi, consilierii județeni au aprobat în ședință ordinară alocarea a 300.000 de lei (3 miliarde lei vechi) pentru reparația Computerului Tomograf (CT) aflat în proprietatea Spitalului Județean, stricat în urmă cu câteva săptămâni. După așteptări deșarte ca banii pentru reparația CT-ul să vină de la Ministerul Sănătății, care ar fi promis acoperirea cheltuielilor necesare, Consiliul Județean a decis să rezolve problema. Principalele motive sunt pierderile foarte mari pe care spitalul le înregistra trimițând pacienții la analizele în alte centre medicale din județele limitrofe, precum și disconfortul pacienților care sunt puși pe drumuri.
Faptul că infrastructura Spitalului Judeţean de Urgență se îmbunătățește continuu este, fără doar și poate, un lucru benefic pentru locuitorii județului. Problema care se pune însă, de către tot mai mulți pacienți ai unității sanitare județene, este legată de serviciile medicale. Investiția în personalul medical pe de-o parte și o evaluare mai serioasă a atitudinii medicilor față de beneficiarii serviciilor prestate necesită poate o mai mare atenție din partea celor care răspund de sănătatea și drepturile pacienților. Unul dintre principalele reproșuri pe care le auzim tot mai des vizavi de serviciile medicilor specialiști din cadrul spitalului județean sunt legate de faptul că, deși te adresezi cabinetelor medicale din spital, ajungi, pe nesimțite, în cabinetele lor private, unde cu toată calitatea de asigurat în sistemul de sănătate, ești nevoit să plătești. Și nu puțin!
O campanie publică în cadrul căreia pacienții din Alba să poată oferi feedback vizavi de nemulțumirile și satisfacțiile pe care le au cu privire la serviciile medicale asigurate de spitalul județean, specialiștii să explice care sunt drepturile și obligațiile pacientului, iar factorii responsabili să i-a măsuri pentru înmunătățirea acestor servicii, ar putea fi un demers benefic pentru populație. Pentru început, chiar și o campanie inițiată în presă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 7 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi