// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

CJ Alba a prins ”gustul victoriilor” în instanță. Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate în procesul în care firma de transport Transgilyen a cerut sechestru

S.C. Transgilyen, societatea căreia Consiliul Județean Alba a fost nevoit să îi plătească despăgubiri de 1,7 milioane de lei în luna ianuarie 2018, ca urmare a unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile, a solicitat acum punerea sechestrului pe conturile instituției, solicitând o dobândă mai mare decât cea primită inițial.

Prin intermediul executorului judecătoresc sibian Stoian Codruța, S.C. Transgilyen a pus sechestru pe 500.000 de lei din conturile CJ Alba. Pentru câteva zile doar, pentru că juriștii CJ au atacat măsura la Judecătoria Alba Iulia și au primit câștig de cauză.

”Admite în parte cererea formulată de petentul JUDEŢUL ALBA, prin Consiliul Judeţean Alba în contradictoriu cu intimatul TRANSGILYEN S.R.L. şi în consecinţă: Dispune suspendarea provizorie a executării silite începută în dosarul execuţional nr. 179/2018 al executorului judecătoresc Stoian Codruţa, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulată în cadrul contestaţiei la executare ce face obiectul dosarului nr. 3456/176/2018 aflat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia. În baza art.719 alin.8 Cod proc.civ., dispune comunicarea prezentei încheieri către SCPEJ Dumitru Marius Vasile şi Stoian Codruţa. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică de la 15 mai 2018”, se arată în dispozitivul publicat pe site-ul Judecătoriei Alba Iulia.

În paralel, într-un dosar separat, cele două entități se judecă pentru stabilirea valorii dobânzii aferente sumei pe care CJ Alba a avut-o de achitat către Transgilyen. În timp ce reprezentanții societății de transport susțin că dobânda trebuia calculată la nivelul maxim, cei ai CJ Alba spun că au avut dreptate când au virat o dobândă calculată la nivelul minim.

1,7 milioane de lei, echivalentul a 370.000 de euro, au plecat în ianuarie 2018 din conturile Consiliului Județean Alba spre conturile societății de transport Transgilyen din Aiud. Transgilyen a reușit să demonstreze în instanță că a fost nedreptățită la atribuirea traseelor de transport public județean prin Programul 2008 – 2013, nedreptate care în bani însumează, așa cum a stabilit în mod definitiv în decembrie 2017 Curtea de Apel Cluj, 1,7 milioane de lei, din care 162.903 lei sunt dobânzi legale.

Tocmai această dobândă este contestată acum de către reprezentnații societății de transport care cer o dobândă de 500.000 de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la CJ Alba a prins ”gustul victoriilor” în instanță. Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate în procesul în care firma de transport Transgilyen a cerut sechestru

 1. angajatorul 12.06.2018 la 8:39

  cine plateste acesti bani ???? care sunt persoanele de la care se recupereaza ?????
  Nici vorba de asa ceva…nu am auzit pomenindu-se vreun nume…. plata din bani publici…la gramada…. plateste prostimea !!!!!!!

 2. albanez 12.06.2018 la 9:46

  Nu cumva Dumitrel era presedintele CJ atunci?
  Oare chiar n-are nici o vina? Curtea de conturi nu zice nimic? Dar DNA-ul? Poate DIICOT-ul?
  De ce sa platesc eu acesti bani, pentru ilegalitatile si prostia unora?