// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Circa 26.000 de familii pot beneficia de finanțare pentru montarea de celule fotovoltaice. Ce plan are Guvernul pentru ca toate gospodăriile să fie alimentate cu energie electrică

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu spus că programul ”Casa Verde” a fost înlocuit cu altul care prevede alocarea a 100 de milioane de euro pentru montarea de celule fotovoltaice. Astfel, 26.000 de familii, care ar putea beneficia de finanțare, vor deveni mici producători de energie electrică.

Ministrul Mediului a declarat, miercuri, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, că la jumătatea sau spre sfârșitul lunii septembrie se va aproba ghidul de finanțare privind montarea de celule fotovoltaice în gospodării.

”Acel program pe care îl cunoșteați, ”Casa Verde”, e înlocuit cu programul de montare de panouri fotovoltaice, avem 100 de milioane de euro, astfel încât, 26.000 de gospodării vor putea să beneficieze de această finanțare. Asta înseamnă montarea de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 3 kilowați. Asta înseamnă un mare ajutor și pentru încălzire și pentru încălzirea apei calde și pentru folosirea aparatelor electrocasnice cu producerea curentului electric de către aceste celule fotovoltaice și încă un câștig pentru persoanele care vor accesa aceste fonduri va fi faptul că va deveni un mic producător de energie electrică deoarece curentul electric produs suplimentar va intra în rețeaua națională”, a spus ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu a adăugat că este convinsă că un număr foarte mare de cetățeni vor accesa acest program, la fel cum a fost accesat și programul Casa Verde.

”În același timp, pentru că vorbesc de celule fotovoltaice și pentru că suntem în an Centenar, din respect față de înaintașii noștri, m-am  gândit încă din 2015, la gospodăriile care nu au curent electric, care sunt văduvite de alimentarea la o sursă de curent electric. Asta înseamnă și o lipsă de informare pentru că nu au posibilitate să cunoască ce se întâmplă în jurul lor, cum de altfel nu posibilitate să folosească un frigider sau altă aparatură electronică sau electrocasnică. Împreună cu Ministerul Energiei vom lansa în perioada următoare ghidul de finanțare pentru 9.000 de unități locative, respectiv de gospodării, pentru montarea tot de celule fotovoltaice. proiectul se numește Centenarul Luminii”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Ea a adăugat că își dorește ca primele celule fotovoltaice să fie montate anul acesta.

”Ne dorim ca primele celule fotovoltaice să fie montate anul acesta și bineînțeles în anii viitori să putem să finalizăm montarea tuturor celulelor fotovoltaice astfel încât în România să nu mai existe niciun fel de gospodărie care să nu aibă curent electric”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Un răspuns la Circa 26.000 de familii pot beneficia de finanțare pentru montarea de celule fotovoltaice. Ce plan are Guvernul pentru ca toate gospodăriile să fie alimentate cu energie electrică

  1. 'Danciloza' e molipsitoare 08.08.2018 la 19:42

    “Cu aceste celule fotovoltaice inca un câștig pentru persoanele care vor accesa aceste fonduri va fi faptul că va deveni un mic producător de energie electrică deoarece curentul electric produs suplimentar va intra în rețeaua națională”. In tara noastra locuintele fara curent electric sunt cele care nu au acces la reteaua de distributie. Si atunci cum sa devii producator daca nu ai infrastructura prin care sa dai in reteaua nationala surplusul de energie produsa de panouri?