Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cinci mandate de arestare solicitate de DIICOT Alba Iulia în cazul grupării infracționale din Hunedoara

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Un ofițer de poliție din Hunedoara este cercetat în respectivul dosar

În urma audierilor ce au avut loc ieri la DIICOT Alba Iulia în cazul hunedorenilor din gruparea infracțională destructurată de procurori, au fost cerute mandate de arestare pentru 5 persoane. Patru dintre acestea au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate în colaborare cu polițiștii de la IPJ Alba iar pentru a cincea persoană a fost solicitat un mandat de arestare în lipsă. În dosar este cercetat și un ofițer de poliție judiciară din Hunedoara.

Cererea procurorilor DIICOT se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Gruparea infracțională condusă de Constantin Litera este învinuită de infracțiuni comise cu violenţă – cămătărie, şantaj, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de persoane. Potrivit procurorilor în cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local şi perceperea unor dobânzi lunare de 10 – 20%, precum şi recuperarea prin violenţă a sumelor de bani pretinse de către învinuiţi.

Unele  părţi vătămate au fost obligate să muncească pe teritoriul Libiei, sumele de bani obţinute fiind predate liderului grupării, în contul sumelor împrumutate. Un alt segment al activităţii infracţionale a vizat inducerea în eroare şi prejudicierea unor firme de asigurări, prin simularea producerii unor accidente de circulaţie şi încasarea în mod fraudulos a  primelor de asigurare.

Procurorii DIICOT au identificat până în prezent 8 victime, oameni de afaceri, iar prejudiciul a fost estimat la peste 800.000 de euro.

UPDATE: Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au admis propunerea procurorilor şi au eliberat mandate de arestare pentru cele 5 persoane.

Competenţa Curţii de Apel Alba Iulia de a soluţiona acest dosar pe fond a fost atrasă de faptul că printre persoanele faţă de care se fac cercetări în acest caz se află şi un ofiţer de poliţie judiciară din judeţul Hunedoara. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă a fost atacată cu recurs iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a precizat Cosmin Muntean, reprezentantul instanței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea