Rămâi conectat

Curier Județean

Cinci echipe de control ale DGFP Alba verifică în perioada 25 – 28 februarie documentele primăriilor din județ

Bogdan Presecan

Publicat

în

Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Alba verfifică inventarierea arieratelor/plăţilor restante ale unităţilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale

“Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Alba informează că în Monitorul Oficial nr. 104/21.02.2013 a fost publicat OMFP nr. 241/2013 privind împuternicirea personalului direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene în vederea efectuării unor verificări cu privire la arieratele şi plăţile restante înregistrate de unităţile/subdiviziunile administrativ teritoriale.

Pentru ducerea la îndeplinire a acestor prevederi, în cadrul DGFP Alba au fost constituie, prin decizie a directorului executiv, doamna Maria Iacob, 5 echipe de control, din personal din cadrul structurilor de inspecţie economico-financiară, audit public intern şi al compartimentului de control

Verificările la nivelul  unităţilor/subdiviziunilor administrativ teritoriale se desfăşoară în perioada 25 – 28 februarie a.c. şi vizează următoarele aspecte:

-evidenţierea corectă a arieratelor ( plăţile restante mai mari de 90 de zile) înregistrate în contabilitatea acestora la data de 31 ianuarie 2013;

– evidenţierea corectă a plăţilor restante, cu o vechime cuprinsă între 1 şi 90 de zile, înregistrate în contabilitatea acestora la data de 31 ianuarie 2013.

În cazul în care, în urma verificărilor efectuate conform prevederilor de mai sus, la o unitate/ subdiviziune administrativ teritorială se constată o creştere cu peste 20% a arieratelor în sold la 31 decembrie 2013 fată de 31 decembrie 2012, se va solicita Activităţii de Inspecţie Fiscală din cadrul structurilor ANAF competente efectuarea de controale încrucişate la furnizorii de bunuri, prestatorii de servicii şi executanţii de lucrări care au de primit de la autorităţile administraţiei publice locale sume ce au devenit arierate în luna ianuarie 2013.

Rezultatele verificării şi măsurile de reducere a arieratelor şi a plăţilor restante, identificate şi propuse de fiecare ordonator principal de credite pentru activitatea proprie şi activitatea instituţiilor subordonate, inclusiv prin contracte de împrumuturi în condiţiile prevederilor OUG nr.3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate în economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative, vor fi consemnateîn procesele- verbale de constatare.

Procesele- verbale de constatare ce vor fi întocmite de echipele de control se centralizează la nivelul DGFP Alba, întocmindu-se “Situaţia centralizată”, care va fi transmisă până la data de 5 martie la MFP – Direcţia Gen. De Sinteză a Politicilor Bugetare”, se precizează într-un comunicat remis presei de Iulia Mireștean, purtător de cuvânt al DGFP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba, fără apă potabilă sâmbătă: AVARIE la conducta de alimentare cu apă a comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba, fără apă potabilă sâmbătă: AVARIE la conducta de alimentare cu apă a comunei Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba au rămas fără apă potabilă sâmbătă, în urma unei avarii la conducta de alimentare cu apă a comunei. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea