Cinci angajaţi de la Colegiul Betlhlen Gabor din Aiud au fost prinşi „căpuşând” cantina instituţiei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Paznicul, o bucătăreasă şi trei îngrijitoare de la Colegiul Naţional Bethlen Gabor din Aiud sunt cercetaţi de poliţie pentru comiterea infracţiunii de furt calificat după ce în seara de luni, 7 februarie, la ora 20.10, au fost surprinşi în timp ce încercau să dispară cu mai multe produse alimentare şi nealimentare sustrase din incinta cantinei. Lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au identificat, pe strada Bethlen Gabor din Aiud, pe S.I., de 50 de ani, din Aiud, paznic al colegiului, în al cărui autoturism au fost găsite mai multe produse alimentare (lapte, pâine, margarină, ouă, orez, zahăr, carne, fructe, etc etc). În autoturism se mai aflau S.I., de 47 de ani, din Aiud, bucătăreasă la acelaşi colegiu şi G.A..H., de 48 de ani, din Aiud. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că bunurile găsite în autoturism au fost sustrase din incinta colegiului. Aceştia au motivat că au plecat cu mâncarea de la cantină deoarece tocmai a început şcoala iar copii au venit cu… provizii personale de hrană de acasă. După 20 de minute de aşteptare pe aceeaşi stradă, în plasa poliţiştilor au căzut alte trei îngrijitoare de la acelaşi colegiu: N.I, de 50 de ani, S.R., de 44 de ani şi N.I., de 52 de ani, toate din Aiud. Acestea aveau asupra lor 6 peturi cu soluţie de curăţat, sustrase tot din incinta instituţiei de învăţământ. Potrivit IPJ Alba, cercetările sunt continuate faţă de cei 6 suspecţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru stabilirea prejudiciului şi a întregii lor activităţi infracţionale.
Soarta celor cinci angajaţi ai Colegiului Bethlen Gabor va fi decisă în urma unei şedinţe a consiliului de administraţie, care va hotărî ce sancţiuni administrative le vor fi aplicate. Până la pronunţarea unei instanţe judecătoreşti asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei acestora, ei îşi pot păstra posturile în care sunt angajaţi. În plus, dacă acestora li s-ar aplica măsura extremă de desfacere a contractului de muncă, colegiul ar rămâne cu cinci posturi blocate. Aceasta pentru că este încă în vigoare directiva potrivit căreia la 7 bugetari plecaţi se poate reangaja unul în sistem. Adică unul multi-funcţional: bucătar-paznic-îngrijitor!
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

radu 9 februarie 2011 at 7:43

bine ca pe astia saracii care fura si ei un pateu sa aiva copii lor ce sa manance i aresteaza si i da la ziar,,,si pe aia din politica care fura un popor intreg nu i vede nime…asta i romania o tzara de kkt .
pt mine aia nici macar nu is politisti,,,politist bun te numesti cand prinzi ceva grosolan nu,,,gainarii dinastea,,
cacaciosi

marcel 9 februarie 2011 at 17:22

Gicule, e usor sa acuzi oamenii fara a avea date concrete, si daca stii ca cineva face asemenea lucruri de ce nu ii dai cu numele? Vezi mai intai care din cei enumerati de tine se afla in aceasta situatie, avand casa , masina si altele, si nu ii baga pe toti in aceiasi oala, ca cei la care faci tu referire sunt dupa cunostintele mele oameni corecti.

anonim 11 februarie 2011 at 17:52

sa le fie rusine pt o paine se face atata scandal dar alti care fura miliarde nu se intampla nimic si politia nu ii cerceteaza.si politia isi face datoria cu lucruri minore ca altceva nu au de lucru nu sunt in stare de nimic.hoti trebuie cautati de sus nu de jos.nesimtire curata

anonim 11 februarie 2011 at 17:56

este o rusine ca la noi in tara politia se ocupa cu lucrurii minor si pt o paine se face atata scandal dar alti care fura miliarde nu se intampla nimc.politia nu are de lucru si ar trebui sa caute hotii mai sus nu jos la ultimi angajati.sus sunt bani si valorile mari
e o nesimtire curata

anonim 11 februarie 2011 at 18:15

rusine la politia din aiud de ce nu verificati si oameni mai mari doctori spitalul sa vedeti acolo cum e

adrian 18 februarie 2011 at 18:06

acesti oameni lucreaza de dimineata pana seara si gatesc de trei ori pe zi la 200 de copii si politisti din aiud aia corupti nu mai au de cine sa se ia doar de oameni care muncesc pe 500 de ron pe luna care nu le ajunge de medicamente vor sa isi faca treaba .sa le fie rusine.

Comentariile sunt oprite