Rămâi conectat

Ştirea zilei

Chirii reduse pentru comercianții din incinta Cetății Vauban Alba Iulia și din Parcul Unirii: Proiect de hotărâre pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul generat de dinamica evoluției pandemiei de COVID-19, se propune în ședința de CL Alba Iulia din 29 mai, aprobarea diminuării chiriilor lunare, pentru anul 2020, la cuantumul de 150 euro/lună, pentru comercianții persoane fizice sau juridice, care desfășoară activități comerciale în incinta Cetății Vauban Alba Iulia și în incinta Parcului Unirii.

O mare parte dintre comercianții care își desfășoară activitatea în aceste zone, au solicitat acceptarea plății unor chirii lunare echivalente cu suma de 150 euro/lună, precum și prelungirea termenelor contractelor ai căror titulari sunt cu un an.

Ca urmare a acestei cereri s-a considerat necesară redactarea și supunerea spre dezbatere și eventuală aprobare de către Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a unui proiect de hotărâre prin care să se dea un răspuns solicitărilor petenților.

La redactarea acestui proiect de hotărâre, s-a avut în vedere faptul că în mare parte, veniturile realizate de petenți prin activitățile pe care le desfășoară provin, cu precădere, din vânzarea de diferite produse către turiștii care vizitează zona, o mai mică parte din venituri fiind rezultate din vânzarea acestor produse către localnici.

Mai mult decât atât, pentru majoritatea comercianților care își desfășoară activitatea în aceste zone, singurele surse de venit sunt cele pe care le realizează din aceste activități.

Totodată, la redactarea acestui proiect de hotărâre s-a mai avut în vedere contextul național și internațional generat de dinamica evoluției situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19, situație care a dus la suspendarea sau restrângerea unor activități, impactul asupra turismului național fiind unul major.

Prin acest proiect de hotărâre, se dorește să se creeze premisele pentru revenirea etapizată, fără sincope majore, la situația de normalitate după încetarea stării de urgență.

Deși numai unii dintre comercianții care își desfășoară activitatea în Parcul Unirii au solicitat acordarea facilităților despre care e vorba în acest proiect de hotărâre, deoarece toți își desfășoară activitatea în aceeași zonă și sunt afectați în mod egal de situația existentă, pentru a oferi tratament egal tuturor și a nu acorda un tratament preferențial numai unora dintre ei, a fost cuprins în acest proiect de hotărâre acordarea acestor facilități pentru toți cei care desfășoară același tip de activități în zonele respective.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea