Chinezii, solidari cu locuitorii județului Alba în lupta cu COVID-19. Anunțul guvernatorului Provinciei Gansu, provincie înfrățită cu județul nostru

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Chinezii, solidari cu locuitorii județului Alba în lupta cu COVID-19. Anunțul guvernatorului Provinciei Gansu, provincie înfrățită cu județul nostru

Președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, a făcut un anunț, pe o rețea de socializare, cu privre la faptul că, chinezii înfrățiți cu județul nostru și-au exprimat solidaritatea în timpul acestei crize, generate de noul coronavirus.

„Locuitorii provinciei chineze Gansu, provincie înfrățită cu județul Alba, sunt alături de noi în această încercare și, având în vedere prietenia ce leagă cele două comunități, guvernatorul acesteia își exprimă disponibilitatea de a oferi asistență județului nostru, în condițiile în care Gansu are deja experiență în lupta cu COVID-19.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Stimate domnule Președinte Dumitrel,

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Am primit scrisoarea dumneavoastră din 15 martie. Înțelegem că virusul COVID 19 continuă să se răspândească în România și județul Alba se confruntă cu o mare provocare. În numele Guvernului Provinciei Gansu și a celor 26 de milioane de oameni din Gansu, îmi exprim solidaritatea noastra cu cetățenii din județul Alba.

Provincia Gansu a făcut eforturi neîntrerupte în lupta sa cu boala, pentru a asigura siguranța localnicilor și a cetățenilor străini aflați aici. Până în data de 16 martie, la ora 20.00, nu existau cazuri noi de localnici confirmați sau suspectați, ci doar 42 de cazuri venite din altă parte.

Gansu și Alba împărtășesc o prietenie tradițională. Județul Alba și-a exprimat solidaritatea cu cetățenii din Gansu în timpul crizei de coronavirus, lucru pentru care vă suntem recunoscători. Provincia Gansu va oferi asistență Albei, atât cât de mult putem. Cred că sub conducerea dumneavoastră oamenii din Alba vor fi bine și în siguranță.

Toate cele bune,
Tang Renjian
Guvernatorul Provinciei Gansu”, se arată în mesajul lui Ion Dumitrel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419