Chinezii ar putea importa miere de albine din judeţul Alba

Chinezii ar putea importa miere de albine din judeţul Alba

China ar putea importa miere de albine din județul Alba, o decizie privind definitivarea acordului comercial urmând să fie comunicată Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor de către Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ). În acest scop, o delegație chineză din cadrul AQSIQ s-a aflat timp de două zile în județul Alba, pentru a evalua serviciile veterinare românești în privința exportului de miere în China, după ce au vizitat și unități din alte județe.

ELIT

Scopul acestei misiuni a fost de a verifica modul în care sunt respectate condițiile privind igiena şi calitatea mierii de albine.

„Sunt anumite cerințe în ceea ce privește certificarea mierii pentru export în China, adică mierea să provină din zone libere de anumite boli pentru albine, să existe un control în ceea ce privește reziduurile de medicamente, care nu trebuie să se regăsească în miere, deci să rezulte că mierea este sigură pentru consum și export în China”, a declarat dr. Mihai Drașovean, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba.

La rândul său, directorul DSVSA Alba, dr. Ioan Martin, a arătat că experții chinezi au evaluat, la sediul DSVSA Alba, aspecte privind inspecția și controlul oficial în domeniul mierii și al produselor apicole, iar la Laboratorul Sanitar-Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Alba, cum se realizează supravegherea și controlul bolilor la albine și modul de efectuare a analizelor de laborator pentru controlul reziduurilor.

Totodată, delegația chineză a efectuat vizite la o stupină din Poiana Galdei, un centru de colectare și extracție a mierii de albine din localitatea Benic, comuna Galda de Jos, precum și o unitate de de procesare a mierii și a produselor apicole din Blaj.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...