Rămâi conectat

Actualitate

Chinezii ar putea importa miere de albine din judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chinezii ar putea importa miere de albine din judeţul Alba

China ar putea importa miere de albine din județul Alba, o decizie privind definitivarea acordului comercial urmând să fie comunicată Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor de către Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ). În acest scop, o delegație chineză din cadrul AQSIQ s-a aflat timp de două zile în județul Alba, pentru a evalua serviciile veterinare românești în privința exportului de miere în China, după ce au vizitat și unități din alte județe.

Scopul acestei misiuni a fost de a verifica modul în care sunt respectate condițiile privind igiena şi calitatea mierii de albine.

„Sunt anumite cerințe în ceea ce privește certificarea mierii pentru export în China, adică mierea să provină din zone libere de anumite boli pentru albine, să existe un control în ceea ce privește reziduurile de medicamente, care nu trebuie să se regăsească în miere, deci să rezulte că mierea este sigură pentru consum și export în China”, a declarat dr. Mihai Drașovean, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba.

La rândul său, directorul DSVSA Alba, dr. Ioan Martin, a arătat că experții chinezi au evaluat, la sediul DSVSA Alba, aspecte privind inspecția și controlul oficial în domeniul mierii și al produselor apicole, iar la Laboratorul Sanitar-Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Alba, cum se realizează supravegherea și controlul bolilor la albine și modul de efectuare a analizelor de laborator pentru controlul reziduurilor.

Totodată, delegația chineză a efectuat vizite la o stupină din Poiana Galdei, un centru de colectare și extracție a mierii de albine din localitatea Benic, comuna Galda de Jos, precum și o unitate de de procesare a mierii și a produselor apicole din Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea