Rămâi conectat

Politică Administrație

Cheltuielile de sponsorizare și cele privind bursele private vor putea fi scăzute din cifra de afaceri a unei firme. Procentul dublat față de cât prevede legea în prezent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cheltuielile de sponsorizare și cele privind bursele private vor putea fi scăzute din cifra de afaceri a unei firme. Procentul dublat față de cât prevede legea în prezent.

Modificarea a fost avizată de Senat și urmează să fie votată de Camera Deputaților. Potrivit prevederilor actuale ale Codului Fiscal, pentru cheltuielile de sponsorizare și/ sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, firmele pot scădea sumele aferente din impozitul pe profit datorat fie cu valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri, fie cu valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Mai mulți liberali au elaborat un un proiect de lege cu scopul majorării pragului de 20% din impozitul pe profit la 35%, cu argumentul că, de cele mai multe ori acesta depășește pragul de 0,5% din cifra de afaceri. Chiar și acest prag fusese majorat de la 1 ianuarie 2016 de la 0,3% la 0,5%.

Prin urmare, pentru a stimula sponsorizările companiilor către sport, inițiatorii eliminau procentul de 5% din cifra de afaceri, majorând la 35% scăderea din impozitul pe profit.

Senatorii din comisia de buget au considerat că majorarea la 35% a pragului din impozitul pe profit nu se justifică și au decis în schimb majorarea pragului de 0,5% din cifra de afaceri la 1%. Pragul de 20% din impozitul pe profit a rămas însă neschimbat. Plenul Senatului a adoptat, marți, la limită această formă a legii, cu 35 de voturi pentru, 33 împotrivă și 1 abținere. Proiectul de lege urmează a fi transmis acum Camerei Deputaților pentru dezbatere.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea