Rămâi conectat

Sport

Chelsea, Schalke, Basel – adversarii Stelei şi ai lui Nicuşor Stanciu, în grupele Champions League!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Steaua Bucureşti şi fostul unirist Nicuşor Stanciu, şi-au aflat adversarii din grupa E a Champions League, urmând a întâlni Chelsea, Schalke, Basel. Mourinho şi actuala deţinătoare a Cupei UEFA, Chelsea vor veni la Bucureşti, grupa fiind una accesibilă pentru campioana României.

O competiţie stelară ce va reuni mai multe vedete decât un Campionat European, nume grandioase ale fotbalului mondial are în această fază a întrecerii un reprezentant din Alba: internaţionalul Nicuşor Stanciu, cel ce a înscris la Varşovia, împotriva Legiei, un gol extrem de important pentru calificarea din play-off. Fostul echipier al Unirii Alba Iulia, N. Stanciu şi-a dorit drept oponenţi în grupe pe Real Madrid şi Dortmund, se va duela  pentru primăvara europeană tocmai cu Chelsea, ce a eliminat-o din optimile de finală ale Europa League în acest an. Celelalte echipe sunt Schalke (locul 4 în Bundesliga, s-a despărţit de Marica, posibil transfer al Stelei) şi Basel (campioana Elveţiei, cunoştinţa CFR-ului Cluj din ediţia trecută, când românii au eliminat-o în play-off).

*Debut în Germania, primul meci acasă cu Mourinho

Programul meciurilor Stelei din grupa E: SchalkeSteaua, 18 septembrie

Steaua – Chelsea 1 octombrie

Steaua – Basel 22 octombrie

Basel Steaua 6 noiembrie

Steaua – Schalke 26 noiembrie

ChelseaSteaua 11 decembrie

Dar iată ce au hărăzit sorţii: *Grupa A: Manchester United, Şahtior Doneţk (echipa lui Mircea Lucescu), Leverkusen, Real Sociedad

*Grupa B: Real Madrid, Juventus Torino, Galatasaray, FC Copenhaga,

*Grupa C: Benfica Lisabona, PSG, Olympiacos, Anderlecht,

*Grupa D: Bayern Munchen, TSKA Moscova, Manchester City, Plzen

*Grupa E: Chelsea, Schalke, Basel, STEAUA.

*Grupa F: Arsenal, Marseille, Dortmund, Napoli (o grupă de foc)

*Grupa G: Porto, Atletico Madrid, Zenit St. Petersburg, Austria Viena

*Grupa H: Barcelona, Milan, Ajax, Celtic.

Prezentă pentru a 7-a oară în grupele Champions League, Steaua a fost repartizată în urna a 4-a, meciurile din faza grupelor fiind în 17/18 septembrie, 1/2 şi 22/23 octombrie, 5/6 şi 26/27 noiembrie şi 10/11 decembrie.

*Ribery a fost desemnat jucătorul ediţiei 2012-2013

Într-o competiţie cu Messi (Barcelona) şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Ribery (Bayern Munchen) a fost desemnat jucătorul ediţiei 2012-2013

*Vezi adversarii Stelei

Steaua şi-a aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor, cele mai importante detalii despre cele trei adversare fiind prezentate de Gazeta Sporturilor.

Chelsea este cotată cel mai bine din grupa Stelei, cu o valoare de piaţă de 492.000.000 de euro. Echipa lui Reghecampf a jucat cu Chelsea şi în sezonul trecut în optimile Europa League.

Terry, Torres, Lampard, Hazard şi Oscar sînt cei mai importanţi jucători. În această vară Mourinho i-a preluat pe londonezi, iar cel mai importante transferuri sînt Willian şi Eto’o pe care s-au plătit peste 50 de milioane de euro.

Schalke are o cotă de piaţă de 165.000.000 de euro, iar Julian Draxler este cel mai bine cotat jucător al lui Schalke, la doar 19 ani valorează 30 de milioane de euro, conform transfermarkt.

Huntelaar, Farfan, Howedes, Papadopoulos sînt şi ei jucători foarte bine cotaţi la Schalke, toţi peste 15 milioane de euro. Jens Keller este antrenorul nemţilor, cu Steaua duelându-se acum doi ani în grupele Europa League, o-0 la Cluj şi 1-2 în Germania.

Basel are o cotă de piaţă mai mică, de doar 50.350.000 de euro. Dar elveţienii au 4 jucători cotaţi la peste 5 milioane de euro: Yann Sommer 8 milioane, Valentin Stocker 6 milioane, Mohamed Salah 6.5 milioane, Fabian Schar 5 milioane. Murat Yakin este antrenorul lui Basel. Reghecampf va trebui să ia lectii de la Andone, cel care a trecut fără înfrângere de campioana Elveţiei şi a pătruns în grupele Ligii. Cu un Sougou în mare formă, ardelenii au câştigat atunci cu 2-1 la Basel şi 1-0 la Cluj.  Lotul lui Basel este cu peste 10 milioane euro mai bine cotat decât cel pe care îl are la dispoziţie Reghecampf. Elveţienii au un lot cotat la 50 de milioane de euro, iar cel mai scump jucător este portarul Sommer, care este cotat la 8 milioane de euro, exact cota lui Chiriches, cel mai scump stelist din istorie, recent transferat la Tottenham.

Basel s-a calificat în grupele Ligii după ce a trecut de bulgarii de la Ludogorets.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea