Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

CFR SA va fi condusă de un om din ALBA: Cine este noul director general al companiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Șeful Regionalei CF Brașov, Ioan Pintea, originar din Ocna Mureș, județul Alba, este începând de joi dimineață noul director general al CFR SA, în locul lui Marius Chiper.

Ședința Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA în care a fost decisă numirea lui Ioan Pintea în funcția de director general a avut loc în această dimineață.

Ioan Pintea lucrează la Regionala CFR Brașov încă din iulie 1990, iar din octombrie 1998 (când a fost divizată fosta Societate Națională a Căilor Ferate Române) este director general al sucursalei.

Noul director general al CFR SA este absolvent al Institutului Politehnic Cluj-Napoca și are un doctorat în transporturi feroviare.

Ioan Pintea vine după un mandat de patru luni al lui Marius Chiper

Marius Chiper fusese numit director general al CFR SA pe 14 octombrie 2019, când membrii Consiliului de Administrație Al gestionarului de infrastructură au decis revocarea mandatului lui Constantin Axinia.

Născut în 1969, Marius Chiper a absolvit în 1994 Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Transporturi/secţia Material Rulant de Cale Ferată. El a mai fost director general al CFR SA din decembrie 2015 până în octombrie 2017, când și-a dat demisia în urma unor divergențe cu ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE în Alba: Cadavrul unui bărbat descoperit în zona Cunța-Cut, lângă calea ferată

Bogdan Ilea

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: Cadavrul unui bărbat descoperit în zona Cunța-Cut, lângă calea ferată Un bărbat a fost găsit decedat lângă linia de cale ferată în zona dintre Cunța și Cut, în cursul zilei de astăzi, 20 mai. Polițiștii de la Direcția de Poliție Transporturi fac cercetări pentru a stabili evenimentele întâmplate. „Este un cadavru care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea