Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cetățenii ACUZĂ probleme mari la planul de menținere a calității aerului din Sebeș. Ce diferențe mari au constatat, între orașul lor și Sibiu „Este o mare minciună.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetățenii ACUZĂ probleme mari la planul de menținere a calității aerului din Sebeș. Ce diferențe mari au constatat, între orașul lor și Sibiu „Este o mare minciună.”

O femeie din Alba a postat pe Facebook o analiză detaliată a diferențelor dintre Sibiu și Sebeș în ceea ce privește densitatea populației și încălzirea rezidențială. Ea a remarcat că, deși Sebeș are o densitate de populație mai mică decât Sibiu, autoritățile locale susțin că încălzirea rezidențială este principalul factor pentru emisiile de PM10.

Femeia a argumentat că această afirmație este incorectă, având în vedere că Sibiu are o densitate de populație de aproape 5 ori mai mare decât Sebeș și, prin urmare, ar trebui să aibă o problemă mai mare cu emisiile de PM10.

De asemenea, ea a remarcat diferențe vizibile la stația de la Sebeș în ceea ce privește pulberile în suspensie, care indică faptul că problema emisiilor de PM10 poate fi cauzată de factori industriali, nu de încălzirea rezidențială.

„Sibiu are 147.245 de locuitori permanenți (2011) și 30.000 de locuitori temporari, în special studenți, fiind este cel mai mare oraș din județ.
Suprafață – Total 121 km²
Altitudine – 415 m.d.m.
Populație (2011)[1][2]
– Total 147.245 locuitori
– Densitate 1,399 loc./km²
Suprafaţa administrativă a municipiului Sebeș este de 115,54 km2 , având o populație de 32.599 locuitori la 1 ianuarie 2019 conform INS, în creștere față de 27.019 locuitori conform datelor de la recesământul din 2011 .
Suprafață – Total 115,54 km²
Altitudine – 262 m.d.m.
Populație (2011)[1][2]
– Total 27019 locuitori /32.599
– Densitate 240 ↗ 280 loc./km²
În concluzie la o densitate de aproape 5 ori mai mare a numărului de locuitori ,pe care o are orașul Sibiu în comparație cu Sebeș , încălzirea rezidențială de 45,52 % ca și factor principal pentru emisiile de PM10, pe care o relatează Planul de mentinerea a calității aerului făcut de primăria Sebeș , este o mare minciună .
Ambele stații AB2 și SB2 sunt de TIP INDUSTRIAL și dacă verificați la stația de la Sebeș sunt diferențe vizibile la pulberile în suspensie, aproape tot timpul !”, se arată în postarea femeii.

Luni, la Sebeș, primăria a organizat o dezbatere publică privind propunerea de elaborare a Planului de calitate a aerului pentru Municipiul Sebeș.

Cetățenii din Sebeș susțin că stația de măsurare a poluării instalată de primărie arată alte valori decât cele raportate de autoritățile de mediu. Ei reproșează faptul că în procesul de colectare a datelor se iau în considerare inclusiv raportările agenților economici, care, spun ei, nu sunt corecte. De asemenea, cetățenii din Sebeș mai afirmă că autoritățile de mediu minimizează impactul marilor operatori economici și încearcă să inducă ideea că poluarea din oraș este cauzată în principal de încălzirea rezidențială.

Cetățenii au mai adăugat că stația de măsurare a poluării instalată de primărie arată alte valori decât cele raportate de autoritățile de mediu. Ei reproșează faptul că în procesul de colectare a datelor se iau în considerare inclusiv raportările agenților economici, care, spun ei, nu sunt corecte.

De asemenea, cetățenii din Sebeș mai afirmă că autoritățile de mediu minimizează impactul marilor operatori economici și încearcă să inducă ideea că poluarea din oraș este cauzată în principal de încălzirea rezidențială


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea